• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Svarttorp med Aleccis (13/7)

  Aleccis, jag och Ebba åkte till Svarttorp och garvade ikapp med Therese. (Y) Hade en sådan jävla bra dag! Skratt, sol och fantastiskt sällskap <3 Planen var från början - när jag anmälde - att vi skulle rulla 110+115, men av rätt uppenbarliga anledningar så gjorde jag klassbyte och så gick vi 100+110 istället. Eftersom vi gjorde klassbyte startade vi först i 100 cm. Nysladdad bana - rätt fint det!
   
  Jag måste ge en eloge till Svarttorp för deras långa tid för bangång! Jag tycker 10 min är i minsta laget men här fick man 15 min och det passade mig och min virrpanna till skalle alldeles utmärkt. (:
   
  100 cm A:0/A:0
  Först ut, som sagt. Hon kändes såå fin! Grundomgången flöt på kanon och hon var lugn och lyssnade. Vidare till omhoppning och fick med henne rätt bra i vänstersvängen till kombin och råkade gå tightare än planerat mot näst sista räcket. Men den där linjen... Den blev inte så värst bra. Aleccis visste vart hon skulle, måttade in på hindret och sprang. Jag lät henne. För jag vågar inte ta i henne i det läget = "broms" = hon vägrar. Så jag lät henne, och där gav vi bort segern. För ja, vi hade vunnit om vi inte sparkade ner frambommen på sista oxern. Det måste jag säga var lite surt faktiskt. Men inget jag klandrar kära hästen för utan det är 100% mitt fel och en återkommande svaghet(!) som är hög tid att börja göra något åt. Men det är svårt att träna på just de grejerna då de bara dyker upp på tävling... 0+4 fel i alla fall och i övrigt supernöjd med rundan och hästen. Känslan var så bra!
   
   
  110 cm A:0/A:0
  Aleccis kändes fortsatt trevlig, dock ännu mer taggad. Sög hinder och flög över dem med god marginal och självförtroende på framhoppningen. Inne på banan rullar vi på bra i början, men sedan står en oxer väldigt nära kortsidan och jag vill ge Aleccis plats så jag håller ut rejält mot staketet. Men där satt inte underlaget utan hon "halkar till" på något vis när det släpper bak för henne och då vill hon inte hoppa sen. Kommer igen, men vill inte. Väljer då att komma från andra hållet och då duger det. Resten av banan blir hemsk. Stressigt och hetsigt, dåligt ridet och obalanserat. Dessutom "låter jag henne" göra samma sak som i första klassen; sparka ner sista hindret på samma linje igen, som denna gång är sista hindret i grundomgången. En miljon fel, blev det. Men vi blev i alla fall inte uteslutna, om man ska se det positivt. Skrittar av en lååång sväng, trots att jag blev varse väldigt snart om att hon var halt bak!(!!!). Åh. Jävla skit. Det var det värsta. En dålig runda kan jag ta. Men när hästen gör sig illa och blir halt - det är fan inte kul.
   
  Det positiva är ändå att jag suttit på hästen exakt i alla steg hon tagit så jag vet ju att det inte varit något konstigt, mer än just den där kortsidan. Vi lastade och åkte hem, och höll tummarna för någon mindre sträckning eller liknande.
   
  (Söndagen stod hon och på måndagen, som var första dagen jag kollade henne, så var hon ren och vi red en sväng - helt och hållet fräsch. Så jag hade tur att det just precis var vad jag hoppades - något litet!)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.