• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Norrahammar-Taberg med Aleccis (7/6)

  Den sjunde var jag och Aleccis iväg på första tävlingen efter uppehållet och ja, vad ska man säga. Jag vet att det inte går att förvänta sig något när hon inte fått vara ute på ett tag, det har jag lärt mig nu. Hon går bäst när hon går mycket; då blir det inte så stor grej av att tävla och hon blir inte hyper. Resultatet var så sjukt blandat så även om jag blev förvånad så blev jag även lite positivt överraskad, men ändå inte. Jag ska berätta!
   
  100 cm A:0/A:0
  Jag kände redan på framhoppningen att jag inte hade ett skit att säga till om. Det var acceleration mot hindren och noll ridbarhet, gick inte att reglera någonting alls! Inne på banan är det som att backa något år eller så, men samtidigt inte; det går så sjukt fort och fortfarande går det inte att reglera eller lägga sig i någonting. Mot kombinationen gjorde jag ett tappert försök att hejda henne och fick tillbaka henne litegrann men sen var det full fart framåt igen. Felfri grund och fortsatt idiotridning (häst's förslag, alltså) mot omhoppningen. Vi tar oss ändå igenom den - till sista hindret! Där känns det som vi ligger ner i kurvan och vi ha NOLL balans. Eller klockrent fall att kasta sig förbi hindret om det var förr; men hon ställde upp och kastade sig över hindret istället! Snälla hästen. Dock gick det ju i ljusets hastighet så vi tog med några bommar från det hindret när vi ändå höll på. 0+4 fel och ingen rolig runda alls faktiskt. Kände mest "suck" när vi red ut. Vore ju en fördel om det gick att reglera henne lite. Det ser inte alls så fort ut på filmen som det faktiskt gick.
   
  110 cm A:0/A:0
  Inför nästa klass var jag supernoga med basic-grejerna på framridning. Fullt fokus på att kunna bromsa! Och in på framhoppningen gick jag med en mycket trevligare häst att sitta på och det kändes riktigt bra. Hoppade fram men hittade inga lägen direkt utan det blev ett språng nära och ett långt ifrån på oxern. Dessförinnan två bra på räcket dock. Avslutade med ett till på räcket för att inte sätta spöken i skallen om att "jag hittar inga lägen blablabla" för det vill man inte ha med sig in på banan. In på banan och hon VAR mycket finare! Ett, två och tre går bra. Blir till att släppa iväg henne lite sort på fyran, ett räcke, och sen fånga upp och sikta på femman, en oxer efter kortsidan. Stopp. Och stopp. Och stopp. Gick ut med; "wtf?! Vad hände där?". Utesluten. Trodde vi hade slutat med sådant, men tydligen inte.
   
  Travade av och skrittade av, lastade in och tuffade hem. Inga konstiga känslor på hemvägen, utan bara; här är vi, det här utgår vi ifrån och nu fortsätter vi härifrån. Träna vidare, sikta framåt. Det gjorde inte ont, men lite förvånad blev jag. Kom dock ganska snart fram till att allt broms-fokus råkade ta med sig den viktiga framåt-ridningen. (Framåt-utan-att-gasa-ridningen. Som inte är jättelockande när det inte finns någon broms. Men jao, bara att träna vidare!)
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.