• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • New in

  Jag har lyxat till det den senaste tiden och införskaffat lite nya prylar. Först inhandlade jag en ny kavaj! Alltså, kolla vad snygg! En brun deserata-kavaj. Nypris som en 740, men köpte den begagnad men ny/oanvänd. Problemet är ju bara det att jag måste (ni vet hur det är) köpa ny hjälm - en brun. För hemma och på träning matchas det inte, men på tävling känns det lite viktigare om man säger så. ;)
   
   
  Aleccis har fått ett nytt bett. Ett bacher/half cheek/hanging cheek = hört diverse olika namn. Så här skrev jag efter första passet jag provade det:

  "Aleccis är ju en otroligt lat och obalanserad häst som kutar ifrån jobb just precis därför. Dessutom har hon en svår mun, och hon försvarar sig genom att gå på flera spår när man försöker samla henne. Den som vill har en öppen inbjudan att prova henne, så jag kan få mer tips och bli bättre :) Jag vill ju kunna, och försöker, rida henne på ett anatomiskt tredelat bett till vardags och i det dressyrjobbet vi försöker oss på - vilket ändå gått framåt, även om det tagit tid. Jag k...an sedan ungefär ett halvår tillbaka rida ut på tredelat OCH vara den som för det mesta bestämmer gångart och hastighet, och rida en tur utan att behöva fundera på om det kommer bli farligt. Jag vet att det sitter i ryttaren, helt hundra procent ALLTID, men ändå kunde jag inte låta bli. Det går en trend i utrustningen just nu som heter "baucherbett"/half cheek - men jag har varit skeptisk. Tills fler och fler väljer att prova detta bett - som inte klassas som starkare på något vis MEN det ligger mer still i hästmunnen tack vare utformningen vilket gör många till freds - och de är nöjda. Igår kom det hem och idag provade vi det. I början verkade det vara "samma skit" som vanligt. Hon är fan inte rolig när hon är sådan! Tittig, svinstark och obrydd vad man än gör. Till och från, med en sjuk styrka i sitsen och mjukt men stadigt stöd kan hon bjuda till i ett steg. Man ger eftergift och i samma sekund har hon "sprungit iväg" i ny gångart. Det handlar om tajming och styrka (i kroppen, inte handen). Samma sak på detta, alltså. Så jag gjorde som vanligt; tränar min tajming genom serpentinbågar och ny yttertygel. Passet blev ett helt vanligt tills... *boom*! Helt plötsligt blev hon en helt ny häst! Hon växte under mig, kom upp framtill,  bar sig själv och jag kunde i stort sett bara "åka med" och njuta! Lite lätta protester kom för fy fan vad jobbigt hon tyckte det var! Vilken power och vilket tryck jag hade under mig! Ärligt talat bara väntade jag på att bli avslängd (A) Men hon är snäll, min häst. Däremot var det så jobbigt för henne att hon tappade rejält med fart och det gick knappt framåt så jag fick underålla lite försiktigt så hon inte skulle bryta av. Wow! Jag ville inte sluta rida! Men vi red väl typ 2-3 minuter till och sedan fick hon en låång avskrittning. <3 Nu ska vi bara lyckas med detta varje dag. "Bara".

  Angående bettet så är det inte det jag tänker hylla. Köper inte att ett bett "trollar" när första delen dessutom var samma skit som vanligt..? Men jag kommer såklart prova igen. Sedan, om hundra år eller så, då ska vi göra samma sak på vårt vanliga, tredelade bett. Hoppet lever!"

  Sist ut så har vi ju min inte allt för gamla kamrat - men den är sjuhelvetes sliten. Min julklapp till mig själv, en ny mobil, höll bara en månad sedan sprack skärmen (efter diverse fall). Jag har haft den ändå, men har börjat tappa glasbitar från skärmen och den känner inte alltid vad man trycker, hakar upp sig när någon ringer så det inte går att svara och så var det ett bra tag sedan som det inte går att print-screen:a längre, bl a. Men ärligt talat så rann bägaren över när aux-intaget slutade fungera. Den fungerar om mobilen är exakt precis helt still - men jag vill ju lyssna på poddar när jag rider = mobilen ligger definitivt inte still i fickan. Så, ny mobil hamnade helt plötsligt högt upp på inköpslistan!

  Eftersom jag varit nöjd med den (det är ju handhavande fel att den inte fungerar som den ska längre, höhö), så fick det bli en likadan. Men tyvärr en grå istället för en guld. Igår gjorde jag den klar för att användas. Mmm, fan va fint med hel skärm! Man se ju till och med något OCH kan se vad folk skriver till en (Y)  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.