• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J Sävsjö med Aleccis (5/7)

  Några av de fantastiskt jätteheta sommardagarna tittade fram i början av juli, och en av dessa dagar begav sig jag, Aleccis och Ida till Sävsjö för pay & jump. (Det är lite dåligt med riktiga tävlingar just nu, men jag har inget emot att träna lite på P&Js när det ändå anordnas i närheten.) Grejen var den att jag verkligen inte ville att Aleccis skulle behöva stå timmavis i transporten igen, som sist, och framförallt inte i 30-gradig värme. Dessutom hade jag kört fyra nattpass och hade inget emot lite extra sömn. Därför åkte vi "så sent som möjligt". Rullade in kl 11.30, var klara ca 12.05, rullade därifrån 12.30-tiden. Supersmidigt!
   
  Vi rullade in i precis rätt sekund, eller nästan i sista stund till och med. Det var bara ut med hästen, och rida fram direkt och småkika på banan för att i alla fall få ett hum om vilken ordning det var tänkt att flyga över hindren. Fick dessutom en välbehövlig snabbgenomgång av banan av Evelina på framhoppningen - och efter några uppvärmningssprång sedan så var det dags för oss.
   
  110 cm
  Hon kändes lika finfin som hon gjort den senaste tiden, så vi satte iväg och påbörjade en riktigt trevlig runda. En stooor fördel med att inte ha gått banan var att jag var tvungen att kolla på nästa hinder i god tid (Lasse hade varit stolt haha!) och jag riktigt kände hur trevligt det var och vad det hämmar en när man, som jag, inte alls är särskilt noga med det annars. Två omtramp hade vi i denna runda, och det kändes riktigt, riktigt orutinerat om jag ska vara ärlig. Men hon var verkligen suuuuuper! Sedan red jag inte ur svängen utan bromsade först och försökte måtta med mer backa-av-teknik än ridning. Jag kände långt innan hur jag satt "framför" henne så när hon sedan sa "nej tack", så flög jag, HAHA! Alltså, jag brukar ju inte ramla av när hon stannar så det var lite nytt. Reagerade med ett "nej" fast jag råkade skrika "AJ!" istället. Tänkte lite ologiskt och egoistiskt där i fallet att om jag håller kvar i tygeln slungas jag bakåt/bort från hindret och då kanske det inte gör lika ont... på mig... Sanningen var att Aleccis fick ett inihelvets jävla brutalt ryck i munnen som slutade med 55 kg hängandes rakt i munnen. Mår inte asbra när jag ser fallet i slowmotion, om man säger så. #stackarshäst Jag då? Jag drämde i benen så in i helvete i hinderstöden men just då var det lugnt. Vänsterhanden däremot. Herregud vad äckligt det var att kolla på den. Tyglarna "skar" av massa skinn så det såg ut som det var rent kött på två fingrar. Japp, det förtjänade jag. Sved en del. Satt givetvis upp direkt och fortsatte. Resten av rundan fortsatte lika bra som den började. Hon var heeelt fantastiskt fin, älskade häst <3
   
   
   
  115 cm
  Man var visst tvungen att ha långärmat, så hade man inte det fick man låna en skjorta. När det sedan var dags för oss att starta så kände jag mig inte riktigt balanserad mentalt? Inte ren stress på så vis, men när man inte riktigt är klar men ändå startar eftersom man får startsignal, ni vet? Vet dock inte varför, för vi hade tid på oss och skrittat och sådär. Fick till ett vidrigt språng över första hindret (stackars häst, vad fan utsätter jag henne för?! Åh, irriterande!) Även andra hindret syns det att vi inte riktigt är i mental balans, dessutom rider jag inte igenom svängen till trean så stopp där. Men det var så nödvändigt på något vis. För sen kändes vi redo. Fortsatte och det flöt på bra, blev inte helt klar till fyran så lite flackt språng. Jag red noga i svängarna, men sedan lät jag henne ta av på fyra istället för på fem på linjen där jag flög av i första starten. Känslan var ändå super!
   
   
   
  Alltså vi har precis tagit ett sådant jävla stort kliv i rätt riktning. <3 Känslan hon bjuder på nu är verkligen heeelt fantastisk. Jag kan inte påpeka tillräckligt många gånger hur mycket jag tycker om henne. Bästa hästen <3
   
  Vill även skicka iväg lite uppskattning till Sävsjö Ridklubb! Det är en av mina favoritklubbar. Liten, mysig, prestigelös och alla är så snälla. Här trivs man! Jag fick till och med låna spolspiltan efteråt och blaska av min kära häst. Och jag vill även tillägga att jag gillade banan! Både bruten linje, båge och linje - precis det som jag haft så svårt med Aleccis förut, och det är alltid, alltid nyttigt för oss att träna på. Kortare linjer på 3-5 galoppsprång är för tillfället vår största svårighet så där blir det inte optimalt alltid. Men jag gillade som sagt banan. Lagom "svår", nästan lite mer avancerad än de brukar vara på P&Js - men det tycker jag bara är ett plus! Tummen upp! 


  Kommentarer
  Neapocalypse - en alternativ hästblogg

  Oj! Det ser rätt brutalt ut när du ramlar av.. :O

  Svar: Haha, ja det tog lite värre än jag först trodde för det tog några timmar innan adrenalinet och sådär släppte. Kunde knappt gå på två dagar pga att jag antagligen slog till musklerna så illa i benen, framförallt det ena, när jag smällde ner hindret. Men tack och lov gick det över fort :)
  vinna.blogg.se

  2015-07-16 @ 08:39:57 | URL: http://neapocalypse.se
  Evelina Blomqvist

  Håller verkligen med om sävsjö, så himla prestigelös, välplanerad och trevlig klubb!

  Svar: Absolut! Lätt den bästa om man har tänkt att göra bort sig eller bara har lust att åka på P&J :D Sävsjö var det ställe jag och Aleccis gjorde vår P&J-debut, 50 cm. Fick höra att de var snälla där, så kände det passade perfekt (Y) :P
  vinna.blogg.se

  2015-07-19 @ 09:48:36 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.