• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J Braås med Aleccis

   Torsdagskväll, ett 60-tal starter och planerad 120-debut (låtsasdebut på P&J ^^).
   
  110 cm
  Första rundan var så förskräckligt jävla skitdålig. Två-tre-fyra var allra, allra värst. Det blev ett misslyckat helikopter-språng över tvåan, som hon förvisso klarade, där vi kom heelt ur fokus men jag gjorde ändå ett tappert försök att styra på trean. Nej tack, sa hästen. Även fyran fegade hon mot sedan. Därefter flöt det på bra och resten av banan var inga konstigheter, men ändå var det en så sjukt dålig runda. Jag glömde bort all den "nya" ridning jag hittat/lärt mig, och genast så finns det en tvekan i hästen och det blir så dåligt alltihop. Typ som att man rider bort all balans och även självförtroendet. Riktigt, riktigt dålig runda vad gäller känslan. Men så väl syntes det inte ändå, det var liksom "bara" två-tre-fyra som det syns att vi är lite i ofas, men som sagt så var inte känslan på topp. Jag kände att jag "fegred", la inte på tillräckligt med ben och det går inte att bara hålla om och hålla i när inte magen kämpar och gör grovjobbet. Dessutom red jag inte genom svängarna. Ett ganska lärorikt bakslag ändå, där jag verkligen fick känna skillnaden på hur otroligt viktig, bra och passande den nya ridningen är som jag lärt mig.
   
  Kul då, att börja dagen med en sådan runda när man tänkt att debutera ny höjd... Ville inte hoppa något speciellt inför nästa start för jag ville inte trötta ut henne och det var ju få starter i de sista höjderna - inte så mycket tid för återhämtning. Men jag var verkligen tvungen att gå in och hitta den BRA ridningen igen. Mage, stöd och självförtroende. Det är så lite som gör så otroligt mycket. Jag fann min mage igen, red genom svängen och hon hoppade fantastiskt på oxern, som jag tog ett språng över och sedan väntade vi in vår start.
   
  120 cm P&J-debut
  Gick in på banan igen och kände absolut att de höjt hindren och att det är nytt för oss. Men de kändes inte "för höga", utan det kändes bra ändå. En oxer kändes rejält maxad, men resten var inbjudande och kändes rimliga. För att vara på den säkra sidan la jag på lite lätt smackning mot första hindret. Blev inte klar till tvåan, så den rev vi. Sen flöt det på bra tycker jag. Vi kom stort på både fyran och sjuan, så på framförallt sjuan fick hon sträcka ut ordentligt. Sedan kom hindret jag tyckte såg stort ut. Men jag red bara som jag skulle och gjorde inget annorlunda; spände magen, satt upp, höll om, stöd i munnen, red genom svängen och Aleccis såg inte att det var stort (haha), utan hon körde på som vanligt. Sen tappade jag iväg henne sådär som jag tyvärr brukar göra och vi fick dålig höjd i sista språnget så antingen rev vi det hindret, eller inte. Jag vet faktiskt inte. Har försökt lista ut det (med hjälp av filmen). Hon touchade med bak i vilket fall. Men var riktigt, riktigt nöjd när vi red ut från banan. Fantastiska, bästa hästen! <3 4 eller 8 fel, nöjd oavsett vad. Känslan var super!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.