• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Flytt av kvigor, utrustningsexperiment mm

  Igår red jag först en tur med Pärla i 1,5 timme, och direkt efter så tog Becka över henne och jag gjorde i ordning Aleccis. Vi skulle nämligen hjälpa vår far med att flytta kvigorna. Vi var ute i 50 minuter ungefär, som ni förstår är Pärla minsann rätt fräsch i kropp och knopp för sina 25 levnadsår. Jag hade egentligen tänkt jogga Aleccis efteråt, men då en kviga tänkte ta en extrasväng så blev det som ett joggingpass och jag nöjde mig faktiskt med det.
   
  Idag fick Pärla vila, Lillis har fortfarande vila (trots att vi fuskade och tog med honom på en sväng för att Therese skulle få prova alla mina hästar). Han ska börja gå igen efter helgen, och jag har faktiskt lite planer för honom i början av augusti. Ni blir uppdaterade när det är dags!
   
  Aleccis och jag var ute i 1,5 timme idag och vi började med att jogga igång efter framskrittningen, sedan gick vi över och tränade kondis uppför långa, sega himlabacken. Ett väldigt populärt inslag i träningen, och hon var så fin där uppför! Låg kvar i en lugn galopp i lagom tempo utan att öka, utan att stressa, med lätt stöd i lite längre tyglar så halsen kom fram. En tillfredsställd häst i både mental och fysisk balans - ett riktigt trevligt sätt att även träna sina egna benmuskler och sin styrka i sitsen på en sådan häst uppför över en halv kilometer lång uppförsbacke som blir brantare och brantare. Vi travade första biten men skrittade sedan bort till vändplanen där vi vände, galopperade till toppen igen och skrittade nedför den saftiga backen. Fortsatte sedan på en vanlig runda där vi travade och galopperade. Tog några varv på volt och gjorde även några serpentinbågar inför morgondagens uppmjukande "känna-efter"/dressyr-pass inför fredagens starter. Därefter red vi hemåt. Aleccis var lika pigg när vi skrittade av, precis som vanligt. Men jag kände att det var ett perfekt pass både för oss båda och med tanke på vädret; mulet en inget regn, lagom varmt men inte dövarmt. Då kan man få lite mer gjort och vågar pressa hästen lite mer jämfört med 30+ sommardagarna. Aleccis dagsform just nu är riktigt bra.
   
  Jag köpte ju silokonbettskivor från acavallo nyligen, och trädde på dem på Aleccis anatomiska tredelade bett som är i största laget (12,5. Hon var 12, för 11,5 är i minsta laget), och provade igen. Nu kändes det mycket bättre om man såg till passformen och hon kändes faktiskt bättre på detta än hon gjort på det nya baucher/halfcheek-bettet som jag ridit henne på den senaste tiden. Så nu låter jag henne gå på detta igen på våra vardagspass.
   
   

   
  Jag har en tålig häst minsann som brukar vara helt obrydd av väder och vind, men när vi hoppade så började det sedan komma en rejäl regnskur och det verkade som hon fick in någon droppe eller två rakt i örat för hon kastade, skakade och slängde väldigt frustrerat med huvudet och det gick inte att rida då hon inte kunde koncentrera sig. Det gick över efter någon minut, men ändå. Inte roligt när man är på väg till ett hinder och hon inte hinner uppfatta/se det för att något stör henne. Så jag tänkte ta med en huva på fredag, men bara använda den om det regnar. Därför slängde jag på en på dagens ridtur. Men njae, både jag och hästen vill hellre vara utan. Hon går med den, ja, men hon går mycket hellre utan. Det märks tydligt.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.