• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fjord-SM+NM och mina djur

  Förmiddagen och mitt på dagen spenderade jag i Vaggeryd. Där har det varit fullt ös och fullt med fjordingar hela helgen eftersom det inte bara varit Fjord-SM, utan även NM. Inte illa! Och när det bara är ett par kommuner bort kändes det riktigt illa att inte åka och titta. För det är något speciellt att få sitta där och iaktta dem. Olika gula nyanser. De är så olika men ändå så lika, i både sinne och typ. Men ja, de är väldigt, väldigt olika också. Kul att se hoppningen, och medan det var paus kollade jag även på precisionskörningen. Visst är de riktigt duktiga och så, självklart! Men det går lite för sakta för min smak, haha.
   
  Så efter vindar, regn och lite mer av båda delar så styrde jag hemåt och direkt ut till mina djur. Regnkläder på! När man kollar på klockan, räknar fem timmar framåt och ser att; inne igen ca kl 19 - det är rätt fränt ändå. Det tar fem timmar för mig att rida alla hästarna, så det är för det mesta lätt att säga när jag är klar. Men när man kollar på klockan, och räknar... Då känns fem timmar mycket. Men så bara rasslar det till och så har tiden gått. Jag har antagligen noll tidsuppfattning när jag väl är igång, vilket är lika bra. Tidsuppfattningen är det dock inget fel på när jag sitter på hästen - jag ogillar när hästarna inte går tillräckligt länge. Ja, länge som i tid. Inte hårt, inte intensivt. Eller jo, det också. Men kondisen är viktig för mig, och då vill jag att hästarna är ute på tur minst en timme, ibland duger 50 minuter, och i vissa fall kan ett kort jogg-pass på 40-45 min vara befogat, men då får jag lite dåligt samvete.
   
  Pärla var först ut. Så pigg och glad <3 När vi skrittade på ett ställe, och sen spetsade hon öronen extra mycket och liksom sådär charmigt och lite busigt börjar hon trava helt av sig själv. Sen gjorde hon likadant i trav men började galoppera istället. LOVE IT. Jag ler och njuter av åkturen. Hon är bäst, min gamling.
   
  Aleccis var next på tur. Dressyrsadel på, motivationen på topp. Men av en anledning blev det inte som tänkt och tyvärr blev det just en sådan där joggingtur istället. Trevlig i början och bra i slutet, men stark i mitten. Typ som vanligt med andra ord.
   
  Lillis sist ut. Ibland är han lite charmig minsann! Han var kanonfin i skogen och ner till byn. I byn kom det nerviga halvblodet fram och han var spänd som en fiolsträng. Sedan var han fin på hemvägen igen. Svävar över grusvägen i skänkelvikningar, luftar glatt iväg i galoppfattningarna och är så himla stolt, glad och nöjd. Han mår såå gott av att få bli använd. :')
   
  Aleccis i helgen. En brun häst, och en.. jag vet inte, men något som inte kan rida i alla fall.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.