• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En dag i stallet

  Vissa dagar blir bara så jävla bra! Som igår till exempel.
   
  Min dubbelgångare Therese kom på besök och vi gjorde väl typ det mesta man kan göra i stallet. Vi började med att packa in Aleccis (hon gjorde det själv) och åkte för att hoppa igenom henne lite inför kommande tävling. Therese fick självklart prova min kära häst och det var en stolt ägare som kunde konstatera att hästen var så himla lugn och fin och bjöd på sin bästa sida (fast, hon har bara en sida, och det är just den). De hoppade även några språng och då blev Aleccis lite uppskruvad, såklart. Men det är ju sådan hon är och precis sådan jag vill ha henne <3 Det var i alla fall riktigt roligt att få stå på marken och det gav mig ett kvitto. Sedan är ju Therese van vid en luftig kanon till häst där Aleccis framstår som en trött pensionär i jämförelse, men ändå. De passade bra ihop :)
   
   
   
   
  Därefter red jag och det var typ minst lika trevligt och få en färdiguppvärmd och framhoppad häst haha ;D Vilken lyx! Aleccis kändes precis som vanligt - vilket nu för tiden är en jämn, pigg pålle som bjuder framåt, är ärlig och reglerbar. Hon är en fröjd att rida på hinder. Möjligtvis kan det vara en mindre nackdel att hon börjat "krypa intill" dem i svängarna. Jag får liksom inte ut henne och då blir det svårt att rida på dem eller ja, att rida RAKT på dem blir själva problemet. Men alla andra underbara egenskaper väger upp det där lilla med hästlängder. Dessutom är det ju av en positiv anledning som hon börjat göra så; hon vill ju till hindren.
   
  Tanken var att hoppa en kombination på 120 för det har vi i stort sett inte hoppat och är det något som kan få mig att banga ur när det nu snart blir dags att starta. Även en linje på fem galoppsprång, sedan hade vi uppe ett enkelt räcke också. Så tanken var att bara hoppa litegrann och försöka köra ett "genrep" på linjen och kombinationen.
   
  Efter matpaus så kom hovslagaren och skodde Aleccis, vars hovar vuxit som ogräs sedan sist. De andra ser helt okej ut i fötterna, så dem tar hon på fredag. Sedan red vi ut på de andra med, och bytte häst efter halva ridturen. Det låter inte som det ska ta så lång tid, men det gör det när man har mycket att säga haha :D
   
  Seriösaklubben, ni vet. Skrittar fram som en kung.
  "Här åker man som en prinsessa!" sa Therese när hon åkte på Pärla (åt rätt håll, haha!).
   
  En av Aleccis hovar har råkat få in bakterier som envist bråkar med mig, men som jag kämpar hårt med att få bukt på. Hon kollade till det och fixade och donade. Sedan bad hon mig gå och springa lite med henne. Bredvid mycket tyckte jag att jag hade en halt(?!) häst. Tyckte hon nickade lite och gick ner lite, lite "hårdare" med ena fram. Så när jag kom fram sa jag lite sårat; "... hon är halt :(" och fick till svar: "Det är hon inte alls! Hon rör sig ju jättefint! Stå här så får du kolla när jag springer med henne." Så sprang dem och då var hon huxflux inte det minsta halt, haha. Så typiskt mig att inbilla mig att hon är halt hela tiden (för att jag är skiträdd för att hon ska vara halt). Skönt som fan dock att jag hade jättefel. :):)
   
  Några bilder från min och Aleccis del av passet:
   
     Kommentarer
  Emma

  När ska vi ha hästbytardag då? Stor gul väntar ;D

  Svar: Haha, så fort min raket är hel igen ;D
  vinna.blogg.se

  2015-07-28 @ 00:50:41 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.