• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vägledning, tack

  Jag behöver vägledning. Men vi tar en sak i taget.
   
  Först och främst blev hovslagarbesöket framskjutet. Det blir under morgondagen istället, och därför tänkte jag att min kära häst inte kan vila hela jävla tiden (känns som hon vilar hela tiden numera...), så jag passade på att ta en sväng med jogging i alla gångarter, men absolut mest trav (som blivit så fin! - dock en sanning med viss modifikation). Generellt var hon fin. Hon börjar (obs; börjar) bli mjukare i munnen nu och jag jobbar stenhårt på att möta detta (eller rättare sagt inbjuda och uppmuntra) genom mjuka fina händer. Galoppen är som sagt svårast och istället för att bråka med henne då jag ju veet att hon springer pga obalans - inte fort, men inte som jag vill, haha. Aja, nu börjar jag med att balansera upp henne och lättar istället i tyglarna för att låta henne bli lång och bara leta, leta och leta balans och hålla den. Det är så mycket mer effektivt (så länge det inte är livsfarliga snöhögar och soptunnor i sikte, typ).
   
  Det blev visst många paranteser idag, hähä. I alla fall! Traven var det ja. Positivt är att hon är mjukare och trevligare att rida och lättare att påverka. Hon börjar kunna slappna av när vi rullar på i byn nu (äääntligen!) och det ger en helt annan upplevelse. Negativt är att när jag nu börjar "komma åt" henne - eller rättare sagt bara börjar hitta knappar, komma in i rätt stämning och utstråla rätt energi och kunna, ja men liksom rida henne. Så har jag jätteproblem med att ha henne rak! Det har fungerat innan = när jag inte kunnat möta upp och rama in henne. Men nu när vi kommer överens och jag kan påverka henne så märks det så väl vad jag inte kommer åt och kan påverka. Nu känner jag att jag behöver rejäl vägledning för jag vågar inte experimentera hur som helst heller, på egen hand alltså (men snart fortsätter vi med dressyrträningarna igen). Jag provar lite och det som fungerar bäst, men som för den delen inte konfronterar problemet, är att underhålla henne med t ex skänkelvikningar. Vi hade ett riktigt trevligt pass i alla fall. Baken i traven är en bagatell (rätt stor iofs) eftersom helheten är så mycket bättre än... någonsin.
   
  Icke vinklat bäcken = svank, och raka bakben <3 Men bara nosen pekar nedåt så... Pfft, haha.
  Vi börjar vi kompisar, och det är det enda som räknas just nu.
  ÄLSKAR HENNE SÅ OTROLIGT MYCKET.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.