• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Två dagar in

  I onsdags red jag faktiskt Aleccis. Började sätta igång och röra på henne inför nattens patetiska nedskärpningar i form av fyrverkerier. Hört talas om tomtebloss, någon? Betydligt mildare variant. Konstigt nog måste jag erkänna att hon var betydligt mer "sig själv" än jag hade räknat med. Trodde hon skulle vara väldigt på och jobbigt tittig. Tittar gör hon, men det var inte alls på någon besvärlig nivå utan hon tog sig framåt med lite läten bara, haha, typical Aleccis; nöffnöff.
   
  Hon känns mer eller mindre som när hon ställdes av vilket känns lovande och jag är riktigt sugen på att ta tag i ridningen på ett annat sätt detta år. Tydligare hjälper, bättre planering och större fokus.
   
  Inför nyårsnatten så övervägde jag huruvida hästarna skulle vara ute eller inne. Jag hade Pärla och Tola (Lillis mamma) ute något år, men då rammade Pärla staketet, hähä. Så fick ta in dem. Därefter har jag alltid haft dem inne mellan ca 22-02. I år däremot så jobbade jag ju från 15.30 till 05-tiden vilket innebar att jag inte kunde ta in dem. "Men har du ingen som kan ta in dem åt dig/som kan hjälpa dig?" Det är helt och hållet ointressant, förutsatt att jag inte är döende då förstås... Mina hästar - mitt ansvar, och mitt jobb. Bestämde mig för att låta dem vara ute. Min far var hemma på gården med syster m fl (och vi skjuter inte ens fyrverkerier), så de kunde slänga ett öga upp mot hagen vid tolvslaget.
   
  Men jag förberedde hästarna! OM de skulle dra iväg så kommer de i alla fall inte så långt som till vägen, men det underlättar ju ändå om man ser dem - så jag pyntade dem lite, haha.
   

  Aleccis asbra täcke behövde jag inte göra något med, men Pärla och Lillis fick på sig reflextäcken (trädde huvudet genom "sadelhålet") och så resårgjord runt magen + reflexbrösta framtill. Better saft than sorry.
   
  De hade tagit det lugnt ändå, travat runt lite tätt ihop men inte mer än så. Dagen efter var de lite uppskruvade, men väl när vi red så var alla som vanligt. Vi red ihop en trevlig tur i skogen och byn.


  Kommentarer
  Emma

  Mmm saft...

  Svar: Fattade inte först, haha, men ja, hellre saft än sorry ^^
  vinna.blogg.se

  2015-01-02 @ 18:54:52 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.