• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat årets första starter, P&J VRF med Aleccis (25/1)

  Jag har, sedan vintervilan, hoppat Aleccis tre gånger. Hon har varit förvånansvärt lugn generellt med inslag av olydnad när hon blir lite väl framåt, springig och lite studsig. Fin har hon varit, till och med riktigt trevlig emellanåt när det går att påverka henne inom de gränser vi arbetat upp såhär långt. Inte en bom har vi sparkat ner, och hon har hoppat allt utom minsta tvekan.
   
  Men samtligt kan man aldrig veta från en dag till en annan hur hon ska vara, och framförallt inte på årets första starter när hon kan vara lite extra laddad. Ändå så förväntade jag mig, men inofficiellt, två felfria rundor. Faktiskt. Så långt tycker jag faktiskt att vi har kommit nu. I alla fall när det är snällt byggt som det brukar vara på pay and jumper.
   
  Aleccis kändes trevlig från start men var heeelt överladdad när vi styrde mot det lilla framhoppningshindret. Alla fyra gånger bestod hela anridningen av någon gångart bättre passandes på en kanin, haha. Hon var något lugnare mot de andra hindren. Då kunde hon till och med galoppera med normala galoppsprång ;) Nej men hon var klockren, finns inget alls att ens kommentera.
   
  100 cm
  Är inte helt nöjd med att jag kommit in i ovanan att backa av mot hindren. Första gick ändå bra, men redan mot andra hindret började jag backa av. Gick på ett galoppsprång för mycket, nämligen 8, bort till trean och backade såklart av hela vägen till hindret där också. Mest i och för sig för att när jag redan börjat backa av så var jag tvungen att vinna plats för att ge henne utrymme till att klara hindret. Fyran flöt på något bättre. Lånsidan femman-sexan backade jag av igen. Gick på 6 galoppsprång vilket var ett för mycket även där. Sjuan var bättre igen men efter landningen drog hon på, så där var jag tvungen att ta tag i henne. Sen hade hon börjat få upp farten så då blev det automatiskt svårare för mig att backa av mot åttan vilket jag inte ens försökte med. Mot nian som var kombination fegred jag genom hörnet och plockade nästan bort galoppen helt och hållet i anridningen. Riktigt dålig ridning men hon är snäll nog (dvs vi har äntligen självförtroende!) att hoppa ändå. Jag kan egentligen inte säga att jag är så missnöjd, för känslan var bra - jag kunde ju göra det jag ville. Sen att jag "ville" backa av och fegrida är ju snarare än fråga om dåligt omdöme/dåliga beslut än dålig känsla. Felfritt tog vi oss alltså över alla hinder (och dessutom i rätt ordning, haha!).
   
   
  110 cm
  Bestämde mig för att ha bättre rytm och inte backa av så förskräckligt i denna start... Men vi kom inte längre än till andra hindret förrän jag började backa av igen. Red den här gången också(!) på 8 språng istället för 7, och snuddade även hinder två. Ja, man behöver ju i alla fall något tryck i galoppen för att få lite luft i sprången och plockar man bort galoppen blir det dåligt med tryck. Sen höll vi bättre tempo tycker jag. Fyran var inga problem. Mellan femman och sexan red jag denna gång på rätt antal galoppsprång, nämligen fem och eftersom vi hade bättre tempo fick jag istället be henne hejda sig lite där inne. Efter sjuan hände samma sak igen; hon drog på. (Funderar på vad jag kan ha gjort där så att jag uppmuntrar henne till att göra så?) Var tvungen att plocka tillbaka henne där igen för att kunna sikta mot åttan. Där var hon lite i luften med framänden både före och efter hindret, och vi knackade lite försiktigt i bommen. Mot kombinationen red jag dåligt genom svängen igen men även om det blev lite på och av så är jag glad att se det, för hey, jag kan äntligen börja påverka min häst (lite mer)! Felfri runda även här och bra känsla. Tycker nog denna rundan ändå var lite bättre. Den var ju inte lika lugn, men vi fick ett bättre flyt.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.