• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Pure perfection

  Lastade in min kära häst för att hoppa lite igen. Har siktet inställt på att dra igång tävlingssäsongen den första februari och för en gångs skull ska jag verkligen anstränga mig för att sikta in och verkligen jobba för att vi ska vara redo för en BRA start.
   
  När vi red fram hade jag svårt för att ha henne rak; hon vill gärna skjuta in rumpan lite innanför spåret. Men när vi väl började hoppa..! Jag kan verkligen inte för mitt liv förstå hur hon kan vara så fin REDAN?! Direkt bara, pang bom efter vintervilan och igångsättningen. Hon sprutar av självförtroende och samtidigt kan jag påverka henne på ett sätt som jag tidigare bara drömt om. Här och där dyker det upp gamla ovanor, men helheten är otrolig.
   
  Jag är även nöjd med min egen ridning. Försöker planera; före och efter, försöker ge henne den eftergift som jag börjat snåla med och försöka få fram skänklarna i sprången för att ha bättre balans och lättare att hitta styrkan i landningarna.
   
  Här och där råkade jag backa av lite mot något hinder, fegade ur någon sväng och någon gång flög jag fram och dök i landningen - men återigen, helheten. Vi hade så kul och det kändes så lätt! Var inte i en enda bom utan det flöt på så himla bra!
   
  Satte upp tre räcken, 1m, med ett galoppsprång mellan på långsidan. Hade sedan ett räcke vardera på diagonalen på ena delen, eller vad man ska säga. Så man kan hoppa dels ett hinder i taget av dem, men också lägga ihop dem som en båge. Hade dessa båda hinder som kryss först och hoppade fram över dem. Var noga med att landa i rätt galopp och att det skulle vara balanserat. Skrittpaus där jag la upp dem som räcken. Hoppade tre kombin två gånger åt båda håll (är så rädd att hoppa för mycket för henne - det ska ju inte vara jobbigt, och det är tufft med tre hinder efter varandra, även om de inte är så höga). Skrittade emellan varven och la på de andra båda räckena så det blev fler hinder efter varandra. Avslutade med att flytta det ena räcket så det blev en kombination med räcke-oxer som vi hoppade en gång och fortsatte över hindren på bågen innan vi avslutade.
   
  Fina hästen <3


  Kommentarer
  Emma

  Jag har också hoppat min idag :D så längesen att jag glömt hur kul det är! Vart blir första tävlingen?

  2015-01-13 @ 18:31:03 | URL: http://xoffbeat.blogg.se
  Emma

  Gött att hoppningen funkar! Skulle gärna åkt på tävling då men nää, är upptagen av att skida runt i italienska alperna. Det känns okej att missa denna gång ;)
  Ja hon kändes iaf helt opartisk. ETn jag hade ute kollade sadlarna med och höll med om att båda var bra :) Alltid bra med fler åsikter än en!

  Svar: Haha, ja det kommer ju fler tävlingar (men kanske inte riktigt såå många resor) :PJa, just det! ETn har ju koll också. Kan man ju passa på att kolla när hon kommer nästa gång. :)
  vinna.blogg.se

  2015-01-13 @ 21:57:13 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.