• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Prova sadel

  MEN HEEEJ!
   
  Är lite speedad just nu för har precis haft en aggressiv varg-debatt i ett regelfritt mentalsjukt (på driv-nivå) forum, HAHA! Sjuka människor det finns där ute. Eller alltså, åsikter får man ha. Men det spårar ju inte lite alltså, hahaha. Jag är för, btw. För att vargarna ska få leva. Människor har inte på planeten att göra, men det är en heeelt annan historia. Nu blir det sadelprovarsnack!
   
  Tog ut min stapplande (=överdrift) pålle som halkade omkring på sina tre skor för att hovslagaren inte behagar komma utsatt tid - tre dagar på raken. (Men det är också en annan historia!) Lite lätt pinsamt sådär, men det var inte hela världen sa dem (för mig är det det). Anyway. Jag fyllde i uppgifter medan hon klämde och kände. Mycket riktigt så konstaterades att sadeln jag haft på Aleccis är för vid då hon var lite öm vid och strax bakom manken. Hon sa även att Aleccis har en rak rygg - jag trodde den var svängd, haha, vadå noll koll? Men att hon som sagt nästan är överbygd bak. Och att hon har lång rygg - vad gäller skelettet. Revbenen går långt bak vilket innebär att hon har mycket yta att lägga sadel på = lättare att hitta sadel/fler att välja på/tacksamt för sadelprovare ;)
   
  Sedan hade vi kommit så långt att hon började lägga på första sadeln. En Prestige Silverstar. Jag satt upp och red litegrann. Skritt och trav. Konstaterades relativt snabbt att varken sadelprovaren eller jag var så nöjd; sadeln låg lite väl "PÅ" hästen, och min åsikt var att jag också satt väldigt mycket på, nästan över (HÖGT över), henne. Det kändes "svajigt" och tunt under mig. Ingen perfect match. Nu är det ju hästen som är det viktiga, men ändå.
   
  Hon nämnde något om att nästa sadel blir nog bättre, och kom ut med en Bates Caprilli CC. La på den och konstaterade att den var bättre. Jag satt upp och red - det kändes bra, kom tillbaka, och då nämnde hon att den behövde en ytterst liten justering framtill med en liten, liten padd. Bara längst fram för att komma upp lite. Alternativet var att byta koppjärn, men det ville hon inte göra. Hon ville inte ha smalare än normal då Aleccis har breda bogar (tror hon uttryckte det breda bogar?). På med padden och då kändes det faktiskt ytterligare ännu bättre. En sadel mer i min smak; nu var jag "nere" på hästen igen och ja, helheten kändes så mycket bättre. Provade galopp också och då riktigt kände man det stötdämpande luftsystemet som finns i sadeln.
   
  Så en utprovning, en sadel och den allra, allra dyraste lilla padden jag någonsin köpt, haha! Slapp dessutom låna då jag hade sådant flyt att Bates sadeln var en av de allra billigaste (kostade bara som en hel Pärla... eller en gammal volvo) så med lite pusslande med kontanter, kort och en sista hjälpande hand utifrån så löste det sig. Så himla skönt! Ligger ute med några tusen bara till lönen kommer - sen behöver jag inte tänka mer på det. Helt sjukt bra! Man vill ju för allt i världen slippa sådan skit som avbetalning/faktura och bara betala cash - men det är inte alltid det går i januari, så att säga. Bra planering av sadelprovar månad alltså - inte. Men perfekt med tanke på att det är precis i början av året och innan tävlingarna kommer igång. Taggad!
   
  Just exakt precis nu vill jag inget hellre än att rida Aleccis och få rida in mig i nya sadeln. Men så var det den där lilla detaljen med hovslagaren igen. Besviken man blir när allt, alltid, under alla år varit hur bra som helst. Är ju rätt akut... Men det blir nog bra. När människan i fråga väl behagar dyka upp.
   
  Här är den i alla fall! (Halvtaskig mobilbild dock.)
   


  Kommentarer
  Evelina

  Haha, jag intygade helt kolugnt att min häst hade en väldigt rak rygg - och fick trettio minuter senare höra att han hade "en väldigt svängd rygg." Hahha kände mig som ett ogenomtänkt litet barn, hahah!!

  Svar: Känner igen känslan, haha! Nollkoll.se ;) Men nu fattar jag vad de menar! Anledningen till att jag tycker att Aleccis rygg ser svängd ut är för att hon typ är överbyggd, men det är ju inte samma sak som "svängd rygg", och sen har hon inte så mycket manke heller. Så jahapp, där fick jag :P
  vinna.blogg.se

  2015-01-17 @ 13:46:51 | URL: http://evelinablomqvist.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.