• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lyd då, händer!

  Dressyrade i nya sadeln tidigare idag. Gjorde det i lördags också och det kändes lovande. "Lovande" får man i detta fall lov att definiera som man vill. Idag körde vi ett rejälare pass där vi red genom skogen ner till LP och sen höll oss på LP ett bra tag.
   
  Jag har riktigt stora problem med att hålla i tyglarna. De glider mellan fingrarna och blir konstant längre och längre. Till slut tänkte jag igenom varför de gör det. Kom fram till att jag inte rider med bra händer såklart. Mjukare händer med stöd när det behövs och eftergift när det behövs och allt annat emellan, så att Aleccis accepterar bettet och det jag ber om samtligt som jag behöver rida ihop och rama in henne bättre generellt. Därefter fortsatte vi passet med ännu större fokus på händerna och ja, tyglarna flöt iväg ändå, men det var inte riktigt illa och kändes faktiskt bättre. Det gick åt rätt håll.
   
  Jag fick ju lära mig hur man använder sina händer mer på "detaljnivå" nu i början av vintern och höll igång de nya, mjuka, rörliga händerna under Aleccis vila genom att praktisera dem på Pärla. Det fungerade riktigt bra och det är en del till att Aleccis var så fin redan från igångsättningen. Nu har jag tappat bort mig lite och fallit tillbaka i ovanan där jag inte funderar först och gör sen - utifrån vad som SKA och/eller behöver göras, och inte bara ber om halvdana saker utan att ens märker att jag ber om något och alltså inte heller är uppmärksam på om jag då får gensvar eller inte. Det blir ingen kommunikation!
   
   
  Pärla var skitpigg idag, haha! Riktigt framåt och hon höll gärna högre tempo. Hon var helt perfekt, exakt sådan som hon borde vara när man ska tävla. Då är det roligare än vanligt att rida den kära hästen.


  Kommentarer
  undefined

  Alltså HAHAHAHA, jag tittade på bilden hur länge coch helst och helt plötsligt ba "men vart fan är Jessica? Sadeln är ju tom!!" Jag var helt säker på att du satt i den tills jag faktiskt tittade på just sadeln xD

  Svar: Började garva när jag läste det! HAHA! XD
  vinna.blogg.se

  2015-01-27 @ 13:00:08 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.