• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ledig helg

  Hade en bra dag igår! Efter mat och fika med Emilia så släpade jag med henne ut till stallet (hon är inte bara orutinerad utan även allergisk, stackare - men hon var på!) och så fick hon köra Pärla :D Så tog vi en pensionärssväng runt byn där jag red på Aleccis. Och på tal om Aleccis, alltså wow! Hon har blivit så himla lugn och trygg <3 Aleccis och Pärla gick tätt, tätt bredvid varandra när vi skrittade fram. Pärla alltså med rockarden bakom. Aleccis blinkade inte ens, sen råkade rockardens ena däck rulla på Aleccis högra bakben. Och hon lät bara lite av förvåning, haha, sen gick hon lika nära och lika obrydd igen. Heeelt lugnt alltså. Åhh, fina<3 Tänk vad hon har blivit helt genomtrygg. Imponerade! Jag är så stolt över henne!
   
  Jag är även stolt över både Pärla (som är världens bästa) och Emilia. Emilia har som sagt ingen som helst erfarenhet av hästar och efter en snabb grundkurs i stallet fixade hon turen galant! Och sen min underbara stjärna Pärla. Hon är verkligen bäst! Ger alla "nya" den trygghet de behöver, genom att hon själv också är så lugn och sen är hon så uppmärksam och lyssnar på minsta vink. T ex så väntade jag in dem en gång och stod still, men då kom de i fatt fortare än jag tänkte och det var så kul för Emilia reagerade med att hon skulle "väja"/styra undan så hon styrde höger, vänster typ och Pärla bara "höger, vänster" haha, så sött! Skrattade lite åt dem där faktiskt ;)
   
  Ida red för övrigt Pärla är torsdags och även då, precis som dagarna tidigare jag red Pärla, var hon också jättepigg! Haha, känns som Pärla är på hugget nu typ. Allt lutar åt att hon även ska få åka med på pay & jump 15 februari. Älskade hästen! (Hoppas hon kan hålla sig på mattan, haha.)
   
  På kvällen sedan var vi ett stort gäng ute och sladdade och lekte på parkeringar och småvägar. Tre av "oss" åkte av vägen, hahaha (inga direkta skador på varken bilar (bara en intryckt tröskel), personer eller diken), och en "svensson" kanade också av - och den människan var inte ens ute och lekte, haha. Det är svårt att inte gilla dessa "tillställningar" för stämningen är på topp, folk skrattar, alla umgås med alla och ingen är utanför. Vi var, när jag försökte räkna, minst 30-35 pers alltså. Lyckades inte ens räkna hur många bilar det var som mest, men det var en hel del! En lång kö. Så roligt :D
   
  Men nu ska jag ta tag i den här dagen också (är rätt segstartad märker jag) och rida samtliga. Lillis gick ju aldrig igår, så han får gå idag istället. Då blir han glad och nöjd.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.