• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jordnötssås!

  Idag är det äntligen dags för hoppträning! Ser verkligen fram emot det :D
   
  Sov rätt länge, och ställde till och med om klockan för att kunna sova så länge som möjligt. Krigar ändå lite försiktigt med en huvudvärk, typiskt. Drog ut till djuren för att rida Pärla och japp, Lillis. Hans mage säger att han måste motioneras, och hans huvud säger att han klättrar på väggarna annars, haha. Han hade svårt för att stå still när jag gjorde i ordning honom. När vi red sen så var han lika fin som vanligt, lite småtittig då han inte varit ute på några veckor såklart, men annars så. Halva Lillis är ju nervig sporthäst och den kom fram litegrann här och där. Till exempel när vi skrittade hem. Långa tyglar, inga konstigheter. Men rätt som det var tog han ner huvudet och skulle inspektera en annorlunda snöklump. Sen flög han i luften och sparkade mot (över) den, hahah! Jag trodde jag skulle flyga av för jag satt såklart med näsan i mobilen. Var väl några dm över sadeln men sen landade han på alla fyra och skrittade snällt vidare så det var bara att landa i sadeln igen och åka med igen, haha! Rolig liten häst det där. Vi var bara ute en kortis såklart, men känner ändå att det är rätt val att sätta igång honom igen. Han behöver det.
   
  Jag vet inte vad som hänt med Pärla?! Hon är utom denna värld, HAHA! Värsta rakethästen! Vi skrittade längs oljetorpsvägen och sen tänkte jag att vi skulle galoppera i snö - det kan den gamla hästkroppen behöva. Hon var helt med på noterna och satte av i en sjuk galopp. Sen styrde jag mot en kort, kort men brant backe och hon satte av i galopp och kastade sig uppför, haha <3 Red runt och skulle istället svänga och hoppa över en liten stam som ramlat, och då red vi först mot backen men skulle se svänga höger och halvt tillbaka för att komma mot stammen men jag lyckades inte svänga! Hon satte nämligen iväg i värsta galoppen och drog uppför backen igen, igen och igen! Det tog flera försök innan jag sen fick ge henne värsta ledande tygeltaget och bromsa röven av oss för att hon inte skulle dra iväg uppför backen utan istället svänga och hoppa. När hon såg stammen blev det samma effekt fast över stammen istället! Missade därefter igen och kutade uppför backen, igen. Men sen tog vi stammen en gång till och efter stammen satte hon också iväg i en jävla galopp och hade hon bockat då så hade jag fan flugit av som en vante! Haha, grabbade tag i manen liksom, för att garantera en kvarsittning om det skulle erbjuds en flygtur. ;) Hon kan om hon vill, den där gamla hästen! Sen var hon rätt flåsig, men superlycklig. Vi tog bara en kort sväng runt med trav och galopp innan avskrittning. Det bästa med Pärla är att hon nästan alltid gör så man skrattar högt <3
   
   
  <3
   
  Nu: HOPPTRÄNING! :D


  Kommentarer
  Divorce your horse

  Vad härliga bilder, de utstrålar verkligen glädje :)

  Svar: Favorithästen <3 Ja, hela hon är en glädje ;P
  vinna.blogg.se

  2015-01-27 @ 19:56:22 | URL: http://divorceyourhorse.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.