• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppat i nya sadeln

  På söndag är det dags för årets första starter! VRF har pay & jump och självklart ska jag försöka komma till start (beroende på antal starter/hur lång tid det kommer ta - jobbar ju sen, och hinner jag inte, så hinner jag inte.) Men jag räknar med att jag hinner starta. Ser fram emot att få känna på Aleccis såhär i början av säsongen. :D
   
  Nu har jag även hunnit hoppa en omgång i nya sadeln. Jag håller fast vid att det är väldigt annorlunda och kommer nog ta ett tag att "hoppa in sig", men det kommer så småningom. Framförallt två punkter är utmärkande enligt mig:
   
  1. Det var svårt att hitta känslan av en galopp med tryck i. Sadeln är väldigt stötdämpande vilket ger en känsla jag aldrig upplevt tidigare och Aleccis är ganska lättreglerad för tillfället (mot hinder - inte mellan dem, HAHA) och då sitter jag nästan upp och får tillbaka henne lite för mycket. Så känns det i alla fall. Stötdämpningen lurar mig lite.
   
  2. Jag tycker inte det finns någon stöd(?) alls när man landar. Eller så är det så mycket stöd som jag inte lärt mig använda/anpassa mig till..? Vet inte riktigt vilken av varianterna det är, för det är rejäla stöd framtill men jag vet inte om jag gillar det bara. Men jag är nästan på väg av från hästryggen alltså, och jag som redan har svårt att landa. Nu är det verkligen dags att jag verkligen hittar och lär mig använda musklerna i min överkropp.
   


  Kommentarer
  Divorce your horse

  Det brukar ta ett tag innan man har ridit in sig i nya sadlar :)

  Svar: Verkligen! Det är som att byta ut hela hästen nästan, haha. Helt sjukt vad sadeln påverkar känslan :)
  vinna.blogg.se

  2015-01-23 @ 11:27:49 | URL: http://divorceyourhorse.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.