• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästdags

  Tog ut min glada slickiga bruna häst på tur i mörkret. (Smörjde in händerna med min (låtsas-)jordgubbskräm aka Body Butter, innan jag skulle ut till stallet och den skulle Glada Brunis givetvis slicka bort. Mysigt, inte.) Förväntade mig en sprallig fjant men nej, jag får nog ta och sänka mina förväntningar(?) lite. Hon var sig själv, helt och hållet som vanligt. Trots att jag inte hunnit rida i helgen. Bara på med tränset (från och med nu är det tredelade anatomiska bettet vårt STANDARDBETT <3<3<3<3<3<3 happyface!) och så ut. Mötte en lastbil ganska tidigt på turen, men lyckades klaffa det med en korsning så flyttade på oss så den tog sig fram och behövde med andra ord inte göra något traumatiserat möte för Häst (tyvärr - träning är ju alltid träning). Red två varv runt dalshedarundan (ja, det stavas helt fel men jag får väl ge mig nu då...). Det sjuka var att det var ett himla bra pass faktiskt! Jag var koncentrerad, red riktigt vettigt emellanåt och till och med i galoppen kunde hon slappna av till och från. Traven var riktigt trevlig! En av halterna vi gjorde var inte så märkvärdiga - förutom när jag bad henne gå fram i trav, haha! Det var nämligen först DÅ som hon såg den otäcka snöhögen till höger om oss och så flög hon upp i luften med framänden och fick ner lite åt vänster, precis när hon började trava. Så rolig häst <3 :D Skrattade lite åt henne faktiskt. Hon är allt lite speciell ibland. Men återigen, riktigt trevligt pass på min kära bruna vän. Vet inte vad jag hade gjort utan henne faktiskt. Big love.
   
  Därefter red jag Pärla en sväng i byn, barbacka. Börjar nästan missbruka den där barbackaridningen nu - men det går ju inte att låta bli! Pärla blev riden i torsdag senast, och ändå - för och häpna - var hon jättemjuk och fin! Är riktigt imponerad (och lite fundersam..?) över hennes konstanta mjukhet. Kan inte för mitt liv förstå det egentligen. Hur kan hon ens vara så mjuk i kroppen?! Det är inte så att hon maxas runt på stenhårda dressyrpass och snirklar runt sin egen kropp i diverse häst-yoga-övningarna direkt, utan det är mycket raka spår på grusvägarna och så en jävla massa skänkelvikningar (haha). Hon bjöd också på en toppenrunda! När vi precis brutit av för att skritta av så kom en ministorm och gjorde sig hörd. Regnade rejält gjorde det också i de hårda vindarna. Pärla gjorde grimaser och försökte vrida sig bort från blåsten, stackarn. Jag blev helt dyngsur in på huden efter den avskrittningen. Vind plus vatten är fasen ingen rolig kombination...
   
  Det är för övrigt därför jag låter vintertäckena vara på mina hästar. Det är väldigt varmt ute nu (omkring 0 grader, med diff på några grader plus/minus) och speciellt för att ha de tjocka vintertäckena. Men med tanke på vindarna och all nederbörd så känns det bättre för mig att veta att de har så de klarar sig. Envisa som de är så ska de ju inte gå in trots att det är skitväder, haha (från min sida sett).
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.