• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagen

  Efter begravningen försökte jag skynda mig ut för att lyckas få alla hästar ridna. Red Aleccis först och Lillis red jag med Ida som red Pärla.
   
  Aleccis reds dressyr; först genom skogen och sen en liten stund på LP (underlaget var ingen höjdare, men var tvungen att galoppera på volt lite för hon var rätt tråkig där. Var fin i vänstern på LP, och fin till och från i höger. Traven är för det mesta stadig faktiskt, vilket är roligt och motiverande. Galoppen är så himla svår bara, men det kommer väl, bara jag är fortsatt konsekvent.
   
  Tänkte sedan ta ett varv runt flugebyrundan innan vi drog oss hemåt. Rätt som det var så var vägen avspärrad och då de gjorde grävarbete. Tänkte inte så mycket på det utan gick förbi avspärrningen (vilket gick att göra) och även grävaren, gick över järnvägen och såg då att det var avspärrat på andra sidan också (såklart, haha!). Funderade på om jag skulle försöka öppna den grinden, eller hur vi skulle göra...? Fick sedan den briljanta idén att hoppa över? Men ångrade mig, gick fram till grinden, och ångrade mig igen. Gick tillbaka till järnvägen igen.
   
  Spelreglerna löd som följer;
  - Vi har bara EN chans, och det måste vara PERFEKT. Hon får inte vara i för då kan hon fastna. Fastnar hon så störtdyker vi med huvudet före på andra sidan (been there, done that, fast inte med Aleccis). Det innebär att hon ska vara på bakbenen och jag måste HÅLLA IHOP henne. Även hålla om och för guds skull inte fega ur. Satte vänster galopp, höll om, höll ihop, Aleccis bjöd och vi satte avståndet perfekt - seglade över med riktigt god marginal (tur hon är rädd om sig). Den känslan <3 Hade varit så uppslukad av grinden att jag inte såg att det var avspärrat även lite längre fram, med två, bredvid varandra, andra varianter av grindar - sådana man har vid vägarbete, konserter mm. Rätade bara upp mig, höll om och så hoppade vi över dem också. Så himla roligt! Dessutom första gången (sedan katastrofprovridningen) som jag hoppar henne med vanligt, milt, tredelat bett. Det kändes riktigt, riktigt bra. Sen var vi höga båda två ;D
   
  Tog en bild på grinden när vi red de andra båda sedan (det hann bli mörkt då) och ja, det var inte direkt lång anridning haha, vi kom som sagt från järnvägen sett. Uppskattade höjden av grinden på 120, men när jag satt av för att ta bilden tror jag den är något högre än så, närmare 125 iaf. De mindre avspärrningarna var ca 105-110 cm.
   

  Sedan var det då alltså Lillis och Pärlas tur. Ida red Pärla barbacka och jag tog Lillis. Pärla var på strålande humör, pigg och glad! Lillis har bjudit på trevliga ridturer innan, men denna gång slog vi rekord i bra pass! Han var sååå fin! Lätt vårt bästa pass hittills. Red honom mer i höger galopp än vänster när vi galopperade då han självmant gärna väljer vänster. Han var så himla fin! Mycket mer balanserad än vanligt, orkade hålla den balanserade galoppen utan att jag behövde underhålla och han rullade på så fint så. Var även jättefin i trav och övergångarna. Det enda som inte var klockrent idag var väl styrningen, men det hänger snarare på att han är envis och gärna vill välja själv vart vi ska ta vägen (försöka går ju :P). Toppenpass iaf!


  Kommentarer
  Jessika

  Oj, det där hade jag aldrig vågat hoppa över! Men jag förstår att det var en häftig känsla! :)

  Svar: Är en av de häftigaste sakerna jag gjort i mitt liv, haha. Fast, inte direkt så hög säkerhet på den alltså :P
  vinna.blogg.se

  2015-01-09 @ 09:32:53 | URL: http://www.jessikaung.blogspot.com


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.