• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Galopp

  Min plan idag var att galoppera med Aleccis. Det kanske känns som ett oplanerat helt random, rätt slött, galopp-pass. Men så var det verkligen inte. Jag hade min plan bakom och måste säga att passet blev riktigt lyckat (till slutet då, men dit kommer vi).
   
  Tanken var att galoppera en längre bit, närmare bestämt så långt som möjligt på ett bräde. Då är det ju så att byn inte har så många varianter och dessutom är rätt trafikerad. Valde då att ta en sväng bortåt skogen, längs vägen och uppför "himlabacken" vilken är den längsta vi har här i närheten.
   
  Började skritta fram ner till byn, travade och galopperade som uppvärmning runt byn och lät henne sedan pusta en kortis. Bad därefter om galopp, började med första backen och fortsatte sedan bortåt på relativ rak väg för att sedan, efter 1,5 km, påbörja den en halv kilometer långa uppförsbacken som blir brantare ju högre man kommer. Från första galoppsprången ställde jag mig i lättsits och lät Aleccis själv hitta en vettig form och ett hållbart tempo. Hon var såå perfekt! Rullade fram i en alldeles behaglig galopp med lagom sug framåt, utan att smygöka det minsta. Jag höll bara i tyglarna, gjorde inget motstånd men lät de inte heller glappa. Bara höll, och stod sedan och tränade på min styrka och balans med lätt fokus att tänka på att ha skänklarna lite längre fram än vad jag vant mig vid (drar lätt bak skänklarna = ovana).
   
  Redan efter en fjärdedel började det bränna i vaderna, lika långt till så började det bränna i låren (är man svag eller är man svag?!). Men när vi sedan började ta oss uppför backen, i det kolsvart mörkret, kändes det sedan som jag kunde stå hur länge som helst <3 Framför mig hade jag en välvd hals och Aleccis valde, precis som jag tänkt, att ta sig framåt i en halvlång form och galoppera genom hela kroppen. Så perfekt som jag föreställt mig.
   
  Vad gäller mörkret då. Haha, jag glömde pannlampan (som jag börjat använda allt mer regelbundet den senaste tiden) och den första biten var det något ljusare så där sprang vi i alla fall i en mörk 3D-värld, där det enda vi såg var en något ljusare grusväg. När sedan backen kom blev skogen ännu tätare och då var det som att galoppera rakt in i en vägg. Världen gick från 3D till 2D - sjukt annorlunda och lite obekvämt den första biten. Men tack vare detta mörker så kan jag inte psyka mig själv med att intala mig hur svag jag är utan då "ser" jag inte längden på samma vis och kan därför pressa mig själv på ett annat sätt. Där var grusvägen en ännu mindre ljusare strimma och that's it. Tur man är vad vid mörker. :)
   
  Är så nöjd med vårt pass! Vi galopperade även på (den raka delen av) tillbakavägen, men denna gång satt jag ner och samlade något = balanserade upp henne. Sen började det klonka rätt ljust om höger bak. Skit också, skon satte sig rejält på sniskan(!) men kunde halvt om halvt lirka av den helt (hellre det!) och så fick hon en extra lång avskrittning.
   
  Slog på skon igen när vi kom hem, innan hon fick gå ut. Hon var svettig när vi galopperat, men när vi var hemma igen så var hon bara svettig innanför sadelgjorden, fuktig under sadeln och bakom öronen. Älskar nyklippta hästar! *Lättskött*
   
  Bra bild (Y) höhö.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.