• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fem timmar är vad man får räkna med, utan extrasysslor.

  Oj, haha, glömde. Jag har verkligen fallit ur detta med bloggningen igen. Hade hyfsat flyt ett tag, men nu... Icke. Det går i vågor det där.
   
  Sov ut lite längre idag och efter frukostintag så var klockan nästan 13 (halva dagen borta - jajamän). Så är det den där känslan ni vet, när man ser att när man kommer hem igen sen så är det mörkt. Idag; inte inne före klockan 18. Men det vore synd att klaga, för det är detta liv jag valt och brinner för! Hade inte klarat mig utan djuren och det de "tvingar" mig till; dvs frisk luft, motion och alltid gott samvete när alla hästarna sprungit av sig lite.
   
  Började ta ut min Pärlhäst. Skrittade fram bort till skogen, travade en rätt bra bit och lät henne sedan galoppera en hel del. Red runt byn. Skritt i nedförsbackarna bara, annars rulla på. Glad Pärla och både svettig och lite lätt flåsig efteråt. Hon har riktigt bra grundkondis den där gamla hästen, och inte särskilt dålig, eh, vanlig(?) kondis på det. Det är viktigt för mig; hon ska kunna gå 1-1,5 timmes pass i högt tempo utan att det ska vara för jobbigt för henne, det är målet jag hela tiden har med henne. Anledningen till detta är två saker; vill jag/någon starta henne i någon klubbtävling så ska hon orka det. Den andra anledningen är att alla mina hästar ska kunna gå rundor tillsammans och när mina hästar rids, ja då ska det minsann hållas tempo. Slöa kan de göra i hagen! (Med vissa logiska undantag på grund av orutinerade ryttare, då kan tempot dras ner lite. Men de turerna är i absolut minoritet.)
   
  Tog sedan ut Aleccis; skogen först, ner till LP och kände igenom henne där. Tog också svängen runt byn hemåt. Hon är lika pigg som vanligt och smyger in galopp där det ska vara trav, och gärna trav där det ska vara skritt. Glad och lycklig... och lite för stark. Men så länge hästen är glad så är jag glad! Hon kändes helt okej på LP, till och med något över förväntan faktiskt, i alla fall efter några varv i galopp för att hitta till varandra. Eller, haha, jag behöver hitta min kära häst ;)
   
  Sist ut för dagen; Lillis! Samma väg som de andra; mot skogen. Efter skritt, trav och galopp så fick han smaka på den där lilla trädstammen som Pärla och jag "hoppade" i början av veckan. Lillis tyckte det var skoj! "Hoppade" den ett par gånger och red sedan vidare bortåt i skogen och ner till byn för att ta kortaste vägen hem. Jag satt av och så halkade vi oss tillsammans ner för den svinhala backen, haha. Vi gick där sakta, sakta som två pensionärer utan externa dubbar under skorna. Inte lätt att vara bäbis utan skor, inte! Haha, snäll är han ju i alla fall. Satt upp där nere och så red vi hem, i kanten på vägen var det lite mer snö så där greppade det och då kunde vi trava och galoppera lite mer innan vi drog ner på tempot sista biten och gungade/vinglade hem.
   
  Nämen kolla! En tjock ponny (ovanligt, höhö).
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.