• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En vanlig dag på jobbet

  Ni vet när, nej förresten, det gör majoriteten av er inte alls. Men jag ju erkänna att när man parkerat släpet och pumpat över all mjölk och ska hämta sista rundan, och kör iväg, det går nedför, snäv sväng och till och med röven på lastbilen släpper trots att man smyger och alltså utan att ha ett släp som trycker på..! Det är då man typ håller på att dö den 1,5 timmen det tar att hämta sista svängen för att man är så jävla nervös om man kommer dö eller inte (dvs ha sönder grejerna) i just den där satans svängen sen... Men det gick bra. Eller, så bra det kan gå. Kopplade på släpet, rullade sakta, sakta neråt. Spänner driven genom att trycka på 16 ton - för när släpet trycker på och det släpper - då MÅSTE jag ha grepp så det går att gasa. Rullar mot svängen, börjar svänga lite vackert. Och sen börjar det "roliga". Det går så sakta, men när väl släpet trycker på och bilröven drar iväg sidledes, släpet "försvinner" från vänstra backspegeln, och så mjukt men bestämt gaspådrag. Framåt. "När det väl börjar glida kan man aldrig bromsa kraften" - jag snappar upp alla tips jag kan få. Men det är fasen inte så kul när släpet bestämmer sig för att göra som det vill.
   
  Så litet ändå, men det känns vidrigt! När jag rullade ut på stora vägen kände jag nästan för att gråta av lättnad, haha, men struntade i det. Detta var för övrigt bara sista äckliga grejen för dagen. Vägarna var brutalt hala och självklart mötte jag plogbilen två gånger (både ner och upp) på en rätt liten väg, haha, tajming! En backe blev jag först ståendes i, med bara bilen när jag skulle upp från gårdsplanen (tredje gången gillt, för då kom jag upp), och sen var jag orolig att jag inte skulle komma uppför här:
   
  Vägarnas standard kvällen igenom-  PERFEKT för vinterbus, inte så perfekt för jobb ^^
   
  Men jag sket i att hämta gården och körde upp tomt släp, ställde släpet på granngården, pumpade över mjölken i bilen, åkte ner till gården igen och flyttade släpet lite till (beslutsångest delux - var ju uppförsbacke överallt! Om än pyttelite, men man kommer inte iväg om det ens är "pyttelite" uppför...) och pumpade sedan över resten av mjölken och åkte för att hämta sista rundan. Detta jag skrivit nu var iofs bara andra halvan/tredjedelen av arbetspasset.
   
  Alltså vägarna var så jäääävla hala! Var en nedförsbacke = körde sjuukt sakta, sen var man nere i en liten dal och sen gick det uppför igen = behövde ha farten uppe så höll lätt, lätt på gasen. Och röven släppte. Om än lite, men det spelar ingen roll. Det är inte så kul när man sitter i ett tvåmiljonersfordon som man inte ens äger. Tur att jag har rutin av överstyrning, kan man ju säga.
   
  Anyway! Nu har jag haft pannkaksfabrik igen och intagit pannkakor så jag klarar mig ett tag! Nu väntar nästa pass, på de kära, hala vägarna. Blir ju spännande :)


  Kommentarer
  Catherine

  Har inte lantbrukarna skyldighet att se till att vägen till gården är farbar, grusad och plogad alltså. Kommer inte ihåg hur det var när pappa och mamma hade det. Borde vara sunt förnuft att man håller vägen körbar om man vill ha mjölken hämtad menar jag.

  Svar: Äger bönderna vägen är det en sak, är det en allmän väg en annan tyvärr.
  vinna.blogg.se

  2015-01-20 @ 19:52:05


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.