• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Världens tråkigaste uppdatering, veeeeet

  Men hej fredaaag! Nej jag skämtar inte och nej jag driver inte ens (för en gångs skull). Det är så mycket fredag det bara kan bli och jag välkomnar den mer än någonsin. Damn, vad fint det sitter (Y) Det är det bästa med att jobba helg; fredagskänsla bland alla med söndagsångest, mmmmh! Har kört mina tre dagpass vilket för min del är det som frestar allra, allra mest på mig och som är "jobbigast" - mentalt. Men jag gillar att köra dag! (Jag gillar natt också, haha.) Särskilt när det har varit så soligt och vackert som det varit idag, och emellanåt även igår. Och imorgon har jag hört att det blir strålande solsken och 5(!) PLUS(!!!)grader. Sniff, sniff - luktar det vår tro?! Jag vågar knappt hoppas. Snarare känns det som hejhej geggtider. I och för sig är det inte helt ovälkommet det heller för det betyder två saker; jag kan rida min lilla svarta ponny som just nu har stooora problem... och så kan jag börja träna på (fortsätta, på just den punkten) transportering och nya miljöer med samma häst. Gegga däremot. Fy! Tänk på att jag har sju vita ben i min hage, plus fyra ljusgula. Weehoo.
   
  Igår hann jag aldrig rida... Var hemma för sent. Men givetvis red jag idag. (Skönt att det bara blev en vilodag i helgen.) Tänkte göra det bästa av situationen; jobbigt för Aleccis, icke jobbigt för mig - dvs så "oavancerat" som möjligt. Bättra på konditionen är bra! Tänkte faktiskt till och med damma av hackamoret och galoppera den sträckan som är längst och fordonsfri, dvs från byn och rätt ut i skogen på den längsta skogsgrusvägen och därefter himlabacken hela vägen upp och bort till vändplanen. Jag är ju väldigt slut i skallen efter långa, tidiga jobbdagar och därför lät detta helt perfekt. När det väl kom till kritan och jag stod och höll i hackamoret så ba: "eeeh... skulle inte tro det. Fel dag att dö på." Och så blev det träns med bett på istället. (Vårt standardbett<3) (Vilket skulle visa sig vara ett bra beslut). Sen red vi. Man kan väl säga som såhär att Aleccis var inget vidare. Så sjukt spänd, orolig, kollade sig omkring och gick runt med någon "inre stress". Var inte helt tillfredsställd och på sin vakt. Med andra ord heeelt fel dag för att låta henne rulla på i lugn, jämn galopp. Det hade blivit helt fel, och definitivt inte någon lugn, avslappnad galopp. Istället styrde jag in på LP och trimmade igenom henne lite. Där inne är hon trygg och vi fick ett bra, lugnt pass med fokus på följsamhet och lydnad. Men sen var det som att öppna dörren och släppa ut fiolsträngen herself igen direkt när vi gick där ifrån. Men skitsamma. Hon var mjuk och fin där inne, och framförallt sig själv, stressfri och trygg. Generellt var alla mina hästar på sin vakt idag, så det mest effektiva i det läget är att effektivisera efter-ridturen-grejerna och släppa ut dem så fort som möjligt. Aleccis är en dominant och tuff men rättvis ledare och hon blir lugn när hon får sin överblick och har koll på läget. Det finns ingen som helst anledning till att bråka med henne, eller någon av de andra.
   
  *Däckskrik* Wait, wait, wait! VADÅ STORA PROBLEM MED LILLIS?! Haha, tycker till och med synd om honom nu. Han tar sig inte fram på vägarna. Det går inte. Jag har iofs inte bett honom heller, men när jag hämtade dem idag gick vi över gården istället för genom hagen och jaa, där är det plogat. Vänster fram drog iväg åt vänster, höger bak drog iväg åt höger, HAHA det såg så roligt ut mitt i den lilla tragiska hala verkligheten. Bambi på hal is - in real life! Där är alltså problemet. Hur fan rent ut sagt ska jag kunna rida honom?! Vi kan ju inte ta oss någonstans; inte rida till något ridbart ställe, och inte lasta och åka pga väglaget och uppförsbackarna.
   
  I morgon går självklart alla djuren. På ett eller annat sätt. Även Lillis. På något vis SKA han motioneras, utan att bryta några ben.
   
  Hjärtat <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.