• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Snöplumsardressyr

  Lillis var först ut igår. Vi red bort och red upp ett litet "spår"; en fyrkant. Gjorde lite serpentiner och avslutade när det var bra. Jag vill rida (och framförallt svänga) med mycket ytterhjälper och eftersom vi inte svänger så mycket när vi är ute blir det inte på samma sätt ute som när vi är på en plätt. Man föll in i galopp ibland; dels pga att han trodde han skulle galoppera när jag la emot ytterskänkeln, dels för att han var pigg och dels för att det blev lättare för honom i snön. Några få volter gjorde vi också. Innan vi var nöjda så gjorde vi galoppfattningar från skritt och skrittade en "kortsida" (den lilla fyrkanten vi höll oss på är till och med mindre än lilla LP), galopp i början av långsidan och så långsida, kortsida, långsida och avbrott i slutet av andra långsidan. Skritt kortsidan, ny galoppfattning. Gjorde så tre gånger/varv och galopperade ett varv på en mittvolt i båda varven. Red sedan hemåt. Han var jätteduktig! Detta var det tuffaste passet rent fysiskt hittills och jag hade även högre krav på honom. Dagen innan var mer åt lek och bus, och denna dag lite seriöst arbete. Fungerade riktigt bra!
   
  Pärla och Aleccis reds på samma ställe; Ida red Pärla och jag Aleccis. Ida fick träna på bakdelsvändningar och galoppfattningar från skritt. Jag ville bara känna igenom Aleccis, nu försöker jag IGEN hitta den konsekventa ridningen där hon är med mig vilket tyvärr har flutit iväg lite. Kändes okej, då hon var bättre när vi avslutade än när vi började.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.