• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Värnamo Cup deltävling 2 med Aleccis (22/2)

  De flesta här känner nog till vilken ängel Aleccis är i precis ALL hantering och lastning är definitvit inget undantag. Hon går in själv, jag skickar alltså inte ens in henne, möjligtvis att jag pekar annars går hon in helt själv. Jag snuddar henne inte ens, från stall till transport. Säger bara "kom då" och står i mitten, i brytningen och pekar, eller går med ner bredvid när det är halt så det inte går att backa upp så man står närmare. Hon går alltså in själv, och många gånger med rätt hög fart. Snabb skritt eller det där mellanläget som blir precis när skritt blir trav. Men igår var det något nytt..! Jag gick med neråt som vanligt, var väl 15 meter någonting från stalldörr, till transport. Som vanligt snuddade jag henne inte ens, och inget grimskaft såklart. (Har hänt att jag hållit på att glömma grimma och åkt utan, kom på det i sista sekund en gång - när jag skulle knäppa fast henne, haha!) Och säkert minst fem meter från lämmen så springer hon ifrån mig. Travar iväg i hög fart - rätt in i kärran och hela vägen fram så hon står emot bommen. HAHA, så himla rolig är hon! <3
   
  Hon står som ett ljus hela vägen, och även under den väntetid som blir på en heldags tävlande. För in och ut fick hon gå många gånger innan vi var klara! När vi anlände hade de precis börjat gå banan till vår första klass, så det var bara att skynda in och börja memorera.
   
  100 cm A:0/A:0 (deltävling 2 i Värnamo Cup)
  Rundan flöt på bra. När jag gick banan var jag inte dummare än att jag fattade att sista hindret i grundomgången tills första hindret i omhoppningen är en riktig "tester" för mig som inte kan behärska mig. Linje, fem galoppsprång till räcke. Och så fort det heter omhoppning vill jag gärna gasa - så jag planerade att lugnt och fint vänta med omhoppningsfrestelserna till efter det hindret. Sen följde jag planen ganska bra måste jag säga, landa och svänga innan pyntet, och innanför ett hinder, över oxern och sen så snävt som möjligt utanför nästa pynt, över det hindret. Men sen tappade jag det lite, haha. Fastnade i innern, gled ut i svängen och blev inte klar till sista hindret så det är nästan ett under att hon hann upp med benen. Vi klonkade i den bommen, men hade sådan tur att det låg kvar. 0+0 fel och in på en andra plats, som vi roligt nog fick behålla genom resten av startfältet också!
   
  Dålig kvalité och suddig film rakt igenom, tyvärr. Teknikens fantastiska värld, haha.
   
   
   
   
  110 cm A:0/A:0
  Det var samma här, bra flyt tycker jag. Lite slarvigt klen ryttare ibland med tillhörande icke följsamhet och min ovana med slungande höfter. Lite samma sak här sista i grunden till första i omhoppningen, fast denna gång var första i omhoppningen en oxer. Började leda i hoppet och svängde innanför pyntet, över oxern och mellan hinder och innanför nästa pynt med. Här visste jag, när jag gick banan, att är det någonstans vi kommer riva så är det här. Jag kommer ha att göra för att hinna få med henne och få henne rak dit. Mycket riktigt, jag blev inte klar där utan hängde i innerhanden. Försökte rädda situationen genom att hålla stöd på ytter (= hela hemligheten med att kunna hoppa Aleccis öht), och då tog hon oss över, mindre graciöst, men över kom vi, och vidare rakt fram. Efter den oxern var planen att få tillbaka henne inför kombinationen för att försökte safea där. Hon var laddad som fan och jag fick skicka över lite stort över oxern innan, så det var klokt att ta sig tid och lugna ner henne lite snabbt där innan kombinationen. Det gick fortfarande lite fort där inne, men tillräckligt kontrollerat för att hon skulle hinna lyfta på alla fossingar i tid. Sen är det effektivare för mig att lägga på ett ytterben och svänga istället för att försöka bromsa. Var bara tvungen att låta filmen rulla när vi galopperar runt efter sista hindret. Direkt så är hon nere i lugn och "normal" sinnesstämning - direkt från omhoppning. Tidigare tog det ett varv i full galopp, efter grundomgången, för att försöka få tillbaka kontrollen. Så det är en betydelsefull detalj för mig. Och så hennes muntra uttryck när vi kommer upp på långsidan vid läktaren. Fin häst! <3 Vi red alltså felfritt och inte nog med det så gick vi även in på en andra plats här också - som vi fick behålla igen!
   
  Eftersom det var ganska många starter (63 i 100 cm och 43 i 110 cm) så ställde vi in Aleccis mellan runda och prisutdelningen, båda gångerna, så därför var det ett väldigt plockande med häst ut och in. Stackarn, haha. "Man kan ju fråga om man inte behöver ta med hästen in på prisutdelningen..." "Nej, men hon måste ju få vara med!" Haha, mamma tycker det är synd om hästen om den inte får ta emot sitt pris och springa ärovarv ;)
   
  Det blev ett kort klipp från första hindret till andra i denna film. Men blir bättre kvalité efter en stund.
   
   
  Ingen kan ju straffa mig med att se för glad ut i alla fall, hahaha. Men jag var glad, lovar! :D
   
   
  Fokuserad hösäck med trollhäst direkt plockad från hagen. Lantisarna är och turistar i stan ;)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.