• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J i VRF med hela gänget

  Pärla var först ut! Tillsammans med Felicia skulle de ta sig igenom två starter. Det gick super och Pärla var mycket, mycket lugnare än i fredags, haha. Felfritt på hinder i båda starterna, men en volt på samma plats båda gångerna. De svängde åt fel håll efter ett hinder, och då blev det som det blev. Lätt hänt ^^ Andra rundan var det bättre flyt i, så den tycker jag var deras bästa.
   
   
  Av praktiska skäl gick Lillis och Pärla samma höjder, precis efter varandra. Det var ingen fördel för Lillis, utan det var för Felicias skull så jag kunde hjälpa henne med vilket hinder hon skulle hoppa. Å andra sidan fick ju Lillis ett mentalt stöd där inne. Han skötte sig hur bra som helst! Lite seg bara när vi skulle ifrån Pärla (haha) när vi red förbi dem i ena hörnet.

  30 cm LILLIS DEBUT. (hashtagstorgrabbnu)
  Jag försökte sätta upp lite fart för att hjälpa honom på så vis, men han hade såklart (med all rätt) fullt sjå med att kolla på massa saker, inkl. hindren, så farten liksom försvann längs vägen och så fick han lite halvskeptiskt kliva över utan fart. Travade runt, och alla bommar låg kvar i sina hållare.
   
   
  40 cm
  Satte upp tempot lite för jag är jättenoga med att prioritera bjudningen. Dessutom behöver han ha lite fart för att orka hålla galoppen - och så blir såklart sprången bättre. Här började han förstå vad det handlade om, men han glömde hoppa över tredje hindret, HAHA! Så det sparkade vi ner. Fick driva rätt aktivt för att hålla farten uppe, men denna rundan kändes faktiskt riktigt bra! Nästan över förväntan, med tanke på hur nytt detta är för honom. Duktig liten bäbisponny! :D
   
   
  Sedan åkte vi hem, med en häst i taget. På ditvägen tog jag med båda på en gång, men eftersom det är isig vinter och uppförsbackar tog jag det säkra före det osäkra på hemvägen. För tid, det fanns det gott om! Vi startade dessa runt klockan 11 på förmiddagen och skulle ha x antal timmar till Aleccis starter.
   
  Vi köpte frallor och semlor och fikade en och en halv timme någonting innan jag hämtade ner Aleccis och gjorde i ordning henne lite snabbt. Åkte in och då visade det sig att vi lätt hade kunnat fika en timme till... MYCKET starter idag! Startade närmare bestämt runt klockan 16(!), och då hade de ändå bra flyt på själva träningstävlingen. När det var vår tur sen så flöt det på bra. Aleccis var väldigt lugn och fin, och klockren på hindren.
   
  110 cm
  Mina damer och herrar, detta kan vara en av våra, om inte den allra bästa, rundan vi gjort tillsammans! Så lugn, jämn rytm och LÄTT. Det kändes verkligen lätt, alltså nästan patetiskt enkelt. Det flöt på sååå himla bra. Känslan var som att vi lika gärna kunde hoppat 70 cm. Det kändes så lågt, och enkelt. Helt fantastisk känsla, fast samtidigt nästan skrattretande. Hon var renaste guld alltså. Så jävla perfekt runda, sett till känslan då.
   
   
  110 cm
  Startade 110 två gånger och ville ha en lite mer "realistisk" runda i nästa start då hon är mer laddad på riktig tävling eftersom det är en annan stämning. Så jag la upp tempot lite och lät henne ta för sig av ännu mer framåtlägen på framhoppningen och ja, sen var hon speedad ;) Sen var jag bara dålig att jag inte red bättre efter de förutsättningarna när jag själv bad om dem, haha! (hashtagsopa) Blev lite trångt på en linje så en bom ner, och ja, en hastig och lustig, slarvig runda. Men det är ju roligare när det går fort så varför klaga? Känner verkligen hur mogen jag är alltså, haha!
   


  Kommentarer
  Jessika

  Första 110-rundan är ju verkligen perfekt! Snyggt!

  Svar: Ja, den är nog fortfarande en av våra bästa rundor :D Tack! :)
  vinna.blogg.se

  2015-02-20 @ 15:12:32 | URL: http://www.jessikaung.blogspot.com


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.