• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lokal hopptävling i Värnamo med Aleccis

  Jag älskar min häst! Nu spelar vi liksom på samma lag, sen att passningarna inte riktigt sitter... Äsch, finslipa på detaljerna - det har vi hela året på oss att göra!
   
  Årets första tävling och Aleccis var taggad! På framridningen hade hon bara två gångarter; skritt eller galopp. Antingen eller liksom, och det finns ingen anledning att bråka med henne så då rullar vi igång i galopp helt enkelt. På framhoppningen kunde vi i alla fall trava lite. Ren och fin på hindren, inga konstigheter.
   
  100 cm A:0/A:0 (deltävling 1 i Värnamo Cup)
  Jag hann kika på några ryttare innan det var dags att ta ut min bruna stjärna. Förvånat kunde jag snabbt se ett mönster där samtliga (rättelse; alla utom en av dem jag hann se) satte upp ett undertempo redan från början så jag påminde mig själv med att galoppera på redan från början. Anledningar: 1. Häst vill ha lite tempo 2. Häst ska orka över hindren 3. Ryttaren backar inte av Häst mot alla hinder om vi har bättre grundtempo.
  Jag satte upp en galopp med lite tempo, men kära hästen tyckte vi skulle skynda oss lite till så man kan väl säga att vi kompromissade fram tempot som vi sedan höll. Hon flöt på fint över alla hinder och i omhoppningen (utan alternativa vägar, buhu, borde vara straff på sådana tråkiga omhoppningar!) så red jag som om jag stulit hästen, haha! Det gick fort och vi hade en bra tid på g. Men så är det ju inte Pärla utan Aleccis jag sitter på så då kan man inte bara skicka iväg hästen hur som helst och skita i att visa hindret... Såatteeh, hon ville även ha bättre stöd (dvs stöd överhuvudtaget i yttertygeln - som jag släppte) till sista sa hon. En "olydnad", som det så fint heter, där. Riktigt surt, men jag har bara mig själv och mitt ivriga jag att skylla. Aleccis var asbra! Pallade att jag till och med drev i omhoppningen. Fina vännen! <3 Resultatet blev 0+4 fel.
   
   
  Passade på att äta och ta det lite lugnt i värmen i cafeterian en stund medan Aleccis fick ungefär samma uppladdning i transporten. När vi skulle ta ut henne igen sen så var hon riktigt laddad, haha. Söte! Sen var det samma visa igen; skritt eller galopp på framridningen, men på framhoppningen kunde vi trava litegrann. Lika fin och luftig över hindren där inne som tidigare.
   
  110 cm A:0/A:0
  Tänkte direkt ha bättre och mer noggrann ridning. Inte skicka iväg henne (haha), men tänka lika mycket framåt dock utan att ha samma tempo, däremot mer ben om henne så hon blir mer påverkbar. Tanken var att göra en satsning mot kombinationen om vi tog oss till omhoppning.
  Den här rundan var bättre, just av de anledningarna jag precis nämnde. Det flöt på himla fint här med, och men jag var efter i vissa språng (kändes som hela tiden). Vi tog oss vidare till omhoppning och planen var såhär: LUGN SOM FAN över och efter nian och en jävla massa ben för att kunna korta ner henne med så mycket tryck som möjligt där mellan och kunna ta tillbaka henne mycket för ge henne så mycket plats som möjligt att kunna sikta och sedan rida framåt, nästan i lite icke önskvärd, attack-ridning. Det gick nästan perfekt, jag var visst lite otydlig så hon undrade vilket håll hon skulle, haha, men sen var det bara att köra vidare. Tråkigt nog fick jag dåligt med höjd i henne över nästa hinder sen så vi klonkade ner det. Gick mellan två hinder mot sista och över det. Snabbaste tiden (med över en sekund, haha)! Men som sagt med ett hinder nedpetat längs vägen. 0+4 fel men räckte ändå till 5te placeringen!
   
   
  Som sagt har vi haft en BRA dag, vi spelar i samma lag och kommer överens, kämpar för det mesta ihop men återigen en hel del detaljer att slipa på så det räcker hela vägen. Bra start på året!
   
   
  Kelly var jättesnäll och följde med. GULD värt! Därför har jag, som synes, till och med filmer att bjuda på. Släng gärna iväg tankar om rundorna i en kommentar :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.