• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • L, A och P

  Eftersom jag var så trött och sliten idag så måste jag erkänna att det tog lång tid innan jag lyckades övertala mig till att faktiskt gå ut. Behöver jag ens nämna att det såklart vräkte ner enorma snöflingor precis då? Haha, vädret alltså... Tajming (Y)
   
  Ute på gården var det desto lugnare i snövädret. Tog ut Lillis först och vi halkade oss ner till oljetorpsvägskälet, för att rida i skogen. Där är det oplogat och då tar man sig fram betydligt bättre när man är barfota. Det är så ruskigt halt på de plogade vägarna nu alltså. Han tar sig ju inte fram. Dessutom har jag en liten gnutta oro i mig sedan en vän berättade att hon och en kompis till henne var ute med två (lånade) oskodda hästar en vinter, varav den ena halkade och bröt benet. Ja, den blev avlivad på plats. Skit kan ju hända, liksom.
   
  I alla fall så gick det finfint att rida i snömassorna och han var riktigt pigg! Ville bara springa och springa typ, haha, överlycklig liten skitponny :):) En gång trodde jag till och med att det var dags att grabba tag i manen - hade han bockat där så hade jag flugit! Men nu är han ju rätt rädd om sin ryttare och försöker verkligen inte tappa den, så man behöver inte oroa sig för det. Han har aldrig ens försökt busa eller bocka med ryttare, vilket jag väl inte tycker är så värst roligt egentligen, haha. Han får gärna bjuda till lite ;)

  Vi red lite på LP sen och därefter försökte vi halka oss hem. Då tränade vi på att göra omvänd slide stop; framänden drog iväg och bakbenen försökte hålla balansen med kortkorta steg, HAHA, så synd om honom! Men det hindrade honom inte utan han gick glatt vidare när det greppade igen.
   
  Aleccis var näst på tur. Drog på dressyrsadeln och slängde in p3-dokumentär i öronen och sen red vi. Raka vägen ner till LP och dressyrade lite. Behöver vekligen rida igenom henne och gjorde det. Ett bra pass faktiskt där jag var tydlig och tålmodig. Fin häst!
   
  Pärla sist ut och nu hade himlen öppnat sig igen. På de sekunderna det tog att vända mig om och stänga stalldörren när hon gått ut hann det mörkblå fleecetäcket bli vitt. Helt sjukt vilket snöfall det var! Rejäla flingor både i mängd och antal. Vi red nämligen barbacka, byn fick det bli. När vi red iväg var det nyplogat och när vi kom tillbaka var det många centimeter med nysnö. Och vi såg även ut därefter!
   
  Är så nöjd med att jag, trots tröttheten och slöheten, tog tag i dagen och fick ridningen gjord. Det flöt på bra och alla hästarna var fina. Det är ju så, när man går ut vid 16 och vet att man inte kommer vara inne igen förrän kl 21 igen när alla ska ridas, haha, då lockar det inte jättemycket, men så blir det när man fyller upp stallet ^^
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.