• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Inte bra... inte bra.

  Har halkat efter lite... Aleccis skulle få galoppera i lugn (mentalt lugn) galopp i vettigt, balanserat tempo. Länge, och uppför långa, långa backen i onsdags. Det blev inte riktigt som tänkt och det kan ha varit Aleccis favoritpass typ ever. Men för min del var det vårt sämsta. Inget bråk eller konflikter, ingen tålamodsprövning. Inte heller någon balans, eller något lugn. Hon drog på för allt vad hon var värd, halvstack flera gånger och nej, det var vårt sämsta pass hittills. Bra jobbat! Det kändes rätt värdelöst, ärligt talat. Vad gav det då liksom? Skit också. Men springa fick hon ju i alla fall göra (om nu det ens var bra? Det var i alla fall halvt om halvt planen).
   
  I torsdags hoppade jag igenom henne. Det luktar röd rosett i svansen... Hon har börjat ta sig friheten att lufta bakänden i galoppombytena, haha, så jag jobbar på att hålla i mig. Eller jao, hon är ju rätt försiktig i sina sparkar så det är inga problem. Hoppningen gick hyfsat med tanke på tidigare dagens idiotpass (hur fan tänkte jag?! #punkteringpåhjärncellen) och vi provade några språng på 120. Det sjuka är hur mycket mer man som ryttare behöver anstränga sig för att följa med i sprången då det blir lite högre. Sänkte ner igen och lät henne ta några små språng igen. Jag vill inte skrämma henne, och inte mig heller. Bara smyga upp och känna lite, sen backa ner igen. Det där självförtroendet hon har är jag så himla rädd om just nu. Det tog tid att komma tillbaka efter förra årets katastrofbörjan och halva året.
   
  Igår fick hon vila. Det var begravning och sen jobb.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.