• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträning

  Igår var det tisdag = hoppträning! Aleccis kändes helt okej redan från start och jag försökte värma upp henne genom att snirkla runt en hel del och försöka få med henne överallt; både utsidan som insidan. Gick helt okej, förutsatt att jag måste hålla mig till mycket rakt-fram-ridning till vardags = man kan inte trolla, inte ens inför träningar.
   
  Vi hade en bra träning igår. Fyra galoppsprång mellan kryssen, tre stycken, i ett S/en orm på långsidan. Där satte vi fyra galoppsprång alla gånger kvällen igenom, men med blandad snygghet. Det gick sämre när mitt "förarbete" innan långsidan var sämre, såklart, och då gjorde jag då att jag "försvarade" det med starkare händer i övningen. Inte så bra, och inte min tanke egentligen, men på så vis tog vi oss ändå igenom det vi skulle - med rätt galoppsprång. ALLA gånger (utom sista) när hon skulle byta galopp så sparka hon bakut, varav ett par gånger hon tog i rätt mycket och någon gång slog hon nästan knut på sig själv. Nödvändigt liksom. Lite som en ny ovana som kommer springandes. Jag skiter i det och rider bara vidare men lägger det på minnet såklart.
   
  Det var lite andra hinder med, med blandad ridning till dem, men som sagt kändes det ändå bra. Aleccis var stark igår, men styrkan hon visade var av vilja och självförtroende och absolut inget negativt även om jag ibland fick jobba hårdare för att få tillbaka henne. Det räckte inte bara med att sitta upp och hålla om utan hela jag fick jobba varje galoppsprång för att hon skulle samla sig.
   
  Avslutningsvis fick vi hoppa några lite högre språng för att få feedback i hur vi gör när det blir högre; alltså vår sits och position över hindren. Det kändes okej redan första språnget, men andra gången sa han åt mig att inte skjuta fram axlarna (visste inte att jag gjorde det?) och spänna magen. Då var balansen bättre över hindret och landningen var hundra gånger bättre vilket i sin tur gjorde att jag kom tillbaka fortare och hade, i teorin, kunnat rida vidare mot ett till hinder som hade kunnat stå relativt nära.
   
  Som sagt var hon fin igår. Dock petade vi några bommar vilket jag inte riktigt tycker är okej, men det är små detaljer som ska klaffa och jag blir lätt störd när det t ex är någon i vägen på en båge som i och för sig hinner flytta sig men jag vågar inte planera att jag ska rida där då för någonstans passar man upp så man inte ska rida på dem, t ex och liknande saker. Sådant stör min koncentration direkt, så det ska jobbas bort det också. Annars som sagt, en bra träning. Det känns att jag utvecklats och framförallt känns Aleccis riktigt bra. Hon strålar självförtroende nu och det, kan man säga, underlättar, haha! Som jag har fått slita med just det där självförtroendet.

  "Vad blir nästa? 110 och 120?"
  Eh, haha, nej inte än. Men bara att Lasse sa så tolkar jag som att han tycker att vi börjar bli redo. Och det är bra! För det känner även jag att det inte är orimligt långt borta. Snarare en mängdträna-på-120-hinder-för-att-inte-låta-höjden-skrämma-mig-och-förstöra-för-oss-fråga, sen så! :):)
   
  Stjärnan igår på träningen <3


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Vad fint hon hoppar :D

  2015-02-11 @ 13:49:52 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.