• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • hjärtahjärtahjärtahjärtahjärta

  Under gårdagen tog jag ut min drömhäst på en, vad jag tänkte mig, lugn barbackatur. Vad sa hästen? Galopp, galopp, galopp. Ett alternativ till galopp var minigalopp, men där gick gränsen typ, haha. Nej, hon fick inte som hon ville, men hon var betydligt mer laddad än vad jag tänkte mig. Vi red i skogen och några varv på LP för att tagga ner och komma till seriös mindre oseriös ridning med i alla fall fokus på att inte busa. Sen var hon tillbaka i det blå i samma steg som vi gick ut därifrån såklart. Full gas på blankis och sväng - skitsamma, tyckte hon. Vardagen ska vara lite spännande minsann. Det är ju tur jag tycker om henne ändå, trots sina halvolydiga dagar ibland. ^^
   
  Idag var jag inne på om det inte skulle bli något ridning. Minns ju inte riktigt när hon vila de sist? Har fuskat rejält med min "överblick"-kalender, så jao. Dålig stil. Inte för att jag vill att hon ska vila, men när man är lite halvseg sådär så känns det som ett alternativ att övertala sig om att hon nog visst ska få vila en dag.
   
  Men så hamnade jag mitt i en liten blogg full av tjejens båda hästar och deras senaste hoppträning samt någon pay and jump de var på hyfsat nyligen. Och jag vet inte riktigt vad som hände, men jag fick ett sådant jäkla sug! Bara: "JAG. MÅSTE. RIDA." Hahah, blev riktigt sugen på ett bra dressyrpass och skyndade mig som fan för att hinna ut. Eftersom jag först hade bestämt mig för att ta det lugnt (jag och planer alltså...) så hade jag låtit timmarna rulla iväg lite.
   
  Ute på gården så kom de ner direkt, så efter att ha släpat på vatten gjorde jag i ordning Aleccis, med p3 dokumentär i öronen. Sen red vi iväg. Jag satte faktiskt till och med på gramenen idag då jag tyckt hon varit tråkig, svår och sned den senaste tiden. Men till min stora glädje har jag inte använt den ett enda steg. Hon var så fin! Lite ojämn och sned som sagt, men betydligt trevligare än jag trodde. Så vi tog oss ner till LP och dressyrade. Inget avancerat - för sådant sysslar jag inte med - bara fokus på mjuk och lydig häst som följer med. Bästa! <3
   
   
   
  Jag har ju bara en ridbar pålle just nu och det är Aleccis. De andra båda har problem med underlaget; Pärla med en halv uppsättning skor och Lillis utan = halt. Vet inte om jag vill slå på Pärlas igen då hon behöver skos helt och hållet. Vill bara ha tag i min ordinarie hovslagare... Ingen är så bra som hon är. Men hon har all rätt att fokusera på egna problem och händelser så jag kan inte tjata hur mycket som helst. Så det är så det ligger till.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.