• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Du får inte rida så fort"

  Hoppträning igår. Jag hade världens sämsta uppladdning; lång (jobb)dag bakom mig, dåligt skött med maten och ärligt talat rätt trött/sliten. Kände mig otroligt svag och långt ifrån i bra tränings-skick. Dessutom valde jag att rida in henne eftersom det börjar bli svårt att komma uppför backarna nu hemma. I och med att det är en nittiograders sväng innan backarna kan man inte direkt ta sats och sen har jag inga som helst dubb kvar i däcken så det spinner bara för minsta lilla. Vi kom iväg sent och jag var tvungen att, tyvärr, hålla lite tempo på ditvägen. Det var ju när jag red dit som jag kände hur otroligt svag jag var. Jag orkade inte ens hålla om henne, bara stå där och rulla på i galopp, medan hon vinglade hit och dit (och tyckte vissa snövallar var läskigare än andra, haha). Så när de andra red igång så "stressade vi ner" och tog det lugnt. Tog några varv i trav och galopp precis innan samlingen.
   
  Själva träningen sen då. Var fortsatt svag och red rätt kasst. Kom på mig själv, efter varje gång vi hoppat, att jag satt otroligt illa. En hösäck hade varit att föredra. Aleccis var springig och tyckte vi skulle skynda oss. Sista svängen sen var faktiskt bra, då var jag lite mer bestämd om tempot och ansträngde mig lite mer att hålla om och ihop henne. Så njae, ingen höjdarträning igår och det tar jag på mig helt och hållet.
   
  Lasse sa det att jag inte får rida så fort i omhoppningarna... För då blir Aleccis "såhär". Jag ifrågasätter inte och säger inte emot, men jag vill bara nämna det att jag inte riktigt köper det generella att man "skyller" på hästarna ibland. För jag vet att det finns andra anledningar (också?) som påverkar att hon var springig igår; JAG var inte i min bästa mentala form utan var lite hetsig mot hindren - vilket mycket väl kan ha följt med sedan omhoppningarna i och för sig. Och jag har lärt mig efter dessa år med Aleccis att hon blir som en svamp och suger upp det jag utstrålar direkt, oftast innan jag vet om det själv Sen att jag var så sliten och inte orkade hålla ihop henne med min kropp (armar räknas såklart inte, utan ben - framförallt ben - och mage, rumpa, jo men resten.)
   
  På tisdag tar vi nya tag!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.