• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vår-träning; precision

  Heyheyhey, H100 säger jag. För att gå H100 behövs en precision i ridningen som jag/vi idag inte har. Det är liksom en sak att sikta på ett hinder med 3-3,5 m långa bommar, och till stor del komma rakt framifrån - och en annan att sikta på ett betydligt smalare hinder eller ett komplex i ett rejält ökat tempo, vilket det är i terrängmomentet i fälttävlan. Visst finns det kombinationer (komplex) som är "raka", men det är inte alls ovanligt (i alla fall när man kommer upp i klasserna) att de är sneda, likt exemplet nedan:
   
  (Bild stulen från Hippson.)
   
  Hindren står snett och för att komma rätt måste man hålla en rak linje diagonalt över hindren. Här krävs det precision! Men det är inte det enda jag ska försöka träna på i precisionens tecken - vi behöver även träna på smalhinder!
   
   

  Just smalhinder visade sig vara en av våra svagheter, vilket inte var helt otippat då balansen är något jag fått jobba konsekvent med hela vår tid. Men visst är det inte bara en fråga om balans - det är också en rutin-grej. Aleccis har aldrig gjort något sådant här innan, men med den inställning hon har så löste hon det ändå riktigt, riktigt bra nu i höstas när vi gjorde vår första lilla fälttävlanssäsong. Alla hindertyper har för henne (och mig) varit nya. Och vi har bara stött på ett enda problem, so far; smalhinder.
   
  Jag tänker mig att jag ställer upp flera hoppbara saker bredvid varandra, typ läskbackar, små möbler eller dylikt. Allt man kan komma på! Sedan plockar jag bort en i taget så det blir ett smalare och smalare hinder att hoppa och därför ge oss rutin, och träna på denna viktiga precision. Let's do this!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.