• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tre studs och tappsko

  Pärl först ut idag igen. En sväng i byn därefter studs. Samma wow-känsla som sist! Så himla roligt och hon är bäst, bäst, bäst! Nu var även "den sjätte" inte ett kryss, utan upplagd (trodde det skulle bli för högt för henne, men icke!) - hon flög över som om hon aldrig gjort något annat!
   
  Aleccis näst på tur. En runda i byn där med, och vi tränade på att vända runt. Hon vill gärna komprimera sig och vända runt 50/50 med fram och bak, medan jag egentligen önskar mer vikt bak och att hon ska vända runt framdelen genom att lätta lite = effektivare. I högergalopp så gjorde hon det SÅ bra! Hon förstår vart jag vill komma och lever upp till mina förväntningar. Och det gäller att vara beredd när man stöttar yttertygeln och lägger på ytterben, haha! ;) Tjoho, vad hon vänder runt. Superkul! I vänster var det fortsatt komprimering. Hon vänder, men det tar mycket längre tid för henne att göra så och vi tappar mer tryck. Efter detta var hon sååå laddad hahha. Var lite svårt att hitta balansen igen när hon är lite överallt på en och samma gång. När vi senare hade tagit oss till serierna så tog vi tyvärr med samma känsla dit. Skitkul, sa A, och drog järnet. Det känns lite som att kroppen flyger iväg som en projektil först, och sen kommer alla hundra ben som ska hinna upp och ner i en jävla fart. Provade någon vända till... men gissa hur många pinnar som låg kvar? Precis; inte så många. Så fick sitta av och rannsakade därför min egen ridning. Att komma tillbaka (främst mentalt), hitta balansen framför allt i att hon ska vara mellan hjälperna, och sitta mer upprätt genom serien. Att luta sig framåt är att gasa, oavsett om det är avsikten eller inte. Och min häst kan alla hjälper för att gasa (inkl de som i vanliga fall betyder helt andra saker, höhö).

  I vilket fall var det som att trolla med ett trollspö för därefter hade jag koll på läget helt och fullt, och hästen gick som en dröm! Hade henne på bakbenen, satt bättre (mer upprätt) och lät henne flyta igenom. La om lite så det blev två högre hinder (högre för att vara stubbar; typ 90) nr "ett" och "tre", och tog bort två. Vände dock på det; så fyra studs, två korta galoppsprång, kombi med ett kort galoppsprång. Lite tight på 5 m haha, så rev första, men satt upp ännu mer därefter och - vad ska man säga. Kungligaste hästen bara löser det som ställs framför henne <3
   
  Lill hade bättre bjudning idag! Tog en vända i byn och därefter studsen på honom också. Han tyckte det var riktigt roligt och bjöd friskt mot serien. Kul! Hoppade bra över studsen men lite seg från marken mot räcket (lät nr "tre" vara kvar som ett räcke, och tog bort även "ett".) Så han gick fyra studs, tre galoppsprång, räcke - åt båda hållen. Gjorde det bra, men önskar att han vore lite mer rädd om sig. Det är liksom inte hela världen om det åker bommar (pinnar) eller inte, han är lika nöjd ändå. Men vem är jag att klaga? Det gör jag inte. Istället laddar vi om för P&J på lördag!
   
   
  Han hade dragit av sig en sko btw. En sekund kände jag bara "skit samma, han får vila och så stryker jag oss från P&Jn." (Jag var inte sugen på tappsko...) Men sen kom verkligheten ifatt mig (jag hatar när jag ska hitta på undanflykter!) så jag letade i gömmorna och hittade både begagnad sko och sula, så slog på dem. Sen var han redo igen!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.