• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tävlingsåret 2015 - sammanfattning, del 1

  JANUARI
  25; Vetlanda (P&J), Aleccis
  100 cm: 0 fel.
  110 cm: 0 fel.
   
  Jag upplevde henne jämn och trevlig, samt reglerbar. De sista hindren blev hon lite mer "på" i båda starterna, men annars trevliga rundor. Den "hålla-attack-ridning" jag tillämpar inför kombinationen i sista starten är definitivt inte önskvärd, men det var ändå en skön känsla att kunna göra en så drastisk ändring och hon svarade både tillbaka och framåt.
   
   
   
   
  FEBRUARI
  1; Värnamo, Aleccis
  100 cm, vmo cup del 1: 0+4 fel.
  110 cm: 0+4 fel, 5 plac.
   
  Jag red iväg henne för mycket på sista distansen med glappande stöd vilket gjorde att hon aldrig tog av utan drog bredvid. Jag övervägde om jag skulle lagt in ett extra, men valde att chansa. Det var hundra procent fel beslut. I den andra klassen var planen att lägga in ett extra galoppsprång innan vattenmattan för att få ner farten och hinna gå innanför till kombinationen. Det var första gången jag provade att gå kortare väg kombination. Det höll, men tyvärr blev jag kvar i handen över kommande hinder och rev det. Snabbaste tiden men med ett nedslag räckte ändå till en femteplacering.
   
   
   
   
   
  15; Vetlanda (P&J), Lillis, Pärla och Aleccis
  Lillis:
  30 cm: 0 fel
  40 cm: 4 fel.
  Pärla (och Felicia): 
  Hoppade samma klasser, felfritt på hinder, men med en volt i båda starterna.
  Aleccis:
  110 cm: 0 fel.
  110 cm: 4 fel.
   

   
  Alltså kolla in bäbis-Lillis! Haha, kan inte låta bli att le åt honom. Han hade knappt sett "vanliga" (dvs målade) bommar, och försökte verkligen lösa uppgiften även om han var skeptisk (och tittig). Ville ha bättre flyt och provade att galoppera den andra starten. Det gick bra (typ över förväntan), men en bom ramlade ner då han glömde hoppa med bakbenen - årets gulligaste rivningen, haha.
   
   
   
  Var hemma för hästbyte samt fikade en timme - ändå kom vi alldeles för tidigt för våra starter. Jag var så nöjd med första starten. Hon var så jämn och fin, och jag minns hur jag definierade rundan som en av våra allra bästa (snyggaste). Känslan var tiptop!
  I den andra starten var hon mer laddad. Till slut håller det inte utan det går för fort och blir för trångt på en distans och vi river näst sista hindret.
   
   
   
  22; Värnamo, Aleccis
  100 cm, vmo cup del 2: 0+0 fel, 2 plac.
  110 cm: 0+0 fel, 2 plac.
   
  Jag tappade ut henne rejält i sista omhoppningssvängen och vi kom i ett riktigt skitläge till sista hindret, men hon lyckas på något mirakulöst vis få upp alla ben i rätt ordning. Tiden räckte till en andraplacering.
  Jag utmanade oss lite inför sista linjen i omhoppningen i andra klassen och vi tappade både rytm och balans men alla bommar låg kvar och prestationen räckte även här till en andraplacering.
   
   
   
   
  MARS
  28; Värnamo, Aleccis
  105 cm, vmo cup del 3: 0+4 fel.
  110 cm: 8+1 tidsfel = 9 fel.
   
  Vi låg tvåa i cupen men med ganska mycket poäng till ledning. Satsade därför friskt i omhoppningen, men blev kvar i handen och rev ett hinder i omhoppningen. Var och är jättenöjd med att hon både förstod och gjorde vägen och språnget över det blå räcket riktigt bra för det är bra mycket snävare och kortare väg än det syns i filmens vinkel. Fick däremot inte till resten vägarna som jag tänkt mig. En sopig runda - nerverna höll helt enkelt inte men framför allt var jag för laddad och Aleccis blir som en tvättsvamp som suger upp all den extraenergi som jag alstrar = håller inte. I andra klassen tänkte jag att jag behövde ha henne lugnare för att kunna rida en bra omhoppning, men istället för att komprimera energin så plockade jag bort den och fick inte till det. Stopp på tvåan. Tyckte inte hon svarade på andra anridnigen så drev henne hårt med både ben och röst... Sedan var den känslan förstörd. Rev även ett hinder. Jag var, helt befogat, riktigt missnöjd med min insats denna dag
   
   
   
   
   
  APRIL
  3; Bratteborg (P&J), Lillis
  50 cm: 0 fel.
  60 cm: 0 fel.
   
  Lillis första starter på bortaplan. Han skötte sig super!
   
   
   
  11; Lenhovda, Lillis
  LD avd B: 0 fel.
   
  Dålig bjudning är lite av Lillis signum. Hans lokala debut och det enda som går att anmärka på är just bjudningen - annars var han kanon.
   
   
  12; Eksjö, Aleccis
  110 cm: 0+ute.
   
  Med facit i hand, skulle vi inte ha åkt på denna tävling. Hon var ren men verkade tyvärr inte helt fräsch ändå. Strök andra klassen och bokade istället in ett veterinärbesök. Tappade bogen i svängen och kom inte över sista hindret i omhoppningen.
   
   
  19 Sävsjö (P&J), Lillis
  60 cm: 0 fel.
  70 cm: 0 fel.
   
  Två bra starter! Var på honom och drev lite väl i andra starten, första var trevlig och relativt jämn.
   
   
   
   
  MAJ
  Inga tävlingar i maj(?).
   
   
  JUNI
  7; Norrahammar-Taberg, Aleccis
  100 cm: 0+4 fel.
  110 cm: ute.
   
  Första tävlingen sedan Aleccis varit ofräsch - hon var laddad! Sprang och sprang sprang. Gick inte att göra mer än att försöka styra - hon lyssnade dåligt. Rev ett hinder i omhoppningen (med all rätt!) men tog oss inte runt andra klassen. Kunde inte förstå varför, för såå illa kändes det inte - det var ingen "uteslutningsrunda" om man ser till känslan. Men hon vågade aldrig ta av.
   
   
  14; Svarttorp, Aleccis
  100 cm: 0+4 fel.
  110 cm: 30(?) fel = uppenbarligen uteslutna pga antal fel?
   
  Hon var pigg och stark men gav ändå en bra känsla. Fick med henne bra runt svängen mot kombinationen i omhoppningen men lät henne gå och bli lång och flack till sista - som vi rev. Andra kändes bra tills jag höll ut ordentligt längs kortsidan då en oxer stod kom väldigt fort då den stod nära kortsidan på långsidan, men där ute bar inte underlaget utan hon halkar och vågar inte hoppa. Provar igen - hon vill inte. Bryter mönstret genom att komma i högersväng istället och vi kan hoppa klart rundan. När jag skrittade av kände jag att hon blivit halt! Lätt halt i ena bak, inte mycket men helt klart halt... Sträckte sig antagligen när hon halkade till, för hon var ren när jag kollade henne två dagar senare igen, efter att ha låtit henne vila en dag.
   
   
   
  18; Vetlanda, Aleccis
  110 cm: 10 fel.
   
  Jag fann en ridning som jag kände skulle ge oss utveckling. Det var en bra känsla, men jag la henne heltokigt på ett hinder, och dessutom rev vi ett. Efter målgång kunde man välja att hoppa vatten - det gjorde jag och som hon gjorde det!
   
   
   
  30; Bratteborg (P&J), Aleccis
  115 cm: ute.
  115 cm: 4 fel.
   
  Hon kändes urbra på framhoppningen, men jag kände hur hon inte riktigt vågade inne på banan, i alla fall framför två hinder. Var tvungen att bryta mönstret och komma från andra varvet efter två stopp på första, men andra hindret hon stod emot lyckades jag få över henne ändå (vilket brukar vara omöjligt när hon bestämt sig för att stanna). När vi därför hoppat första rundan (fast resultatmässigt blivit uteslutna) och hon hade fått se alla hinder så gick vi in med ett självförtroende i andra starten och gjorde en hyfsat bra runda (men jävlar vad hon låg på, haha!). För högt tempo givetvis, men jag satt på en häst med självförtroende och försökte göra mitt bästa. Rev dock sista hindret pga att jag försökte safea upp men blev för försiktig.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.