• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Så himla bra, bra, bra!

  Min plan med min svarta lillhäst igår var att låta honom rulla över studsen en sisådär 5 gånger. Första gången hade jag varannan upplagd, och varannan på marken; från vänster 1 uppe, 2 nere, 3 uppe - 8 m - 4 uppe, 5 nere, 6 uppe, 7 nere. Han gjorde det super! Byggde på och la upp även nr 2, byggde därefter upp även nr 5 och la även upp 7 inför sista svängen. Alltså, han gjorde det verkligen sååå bra! Jag trodde inte att jag skulle kunna lägga upp alla (därav att jag började försiktigt och byggde på), men det var ju inga problem! Någon föll någon gång, men så är de ju så svinlätt att de blåser omkull när det blåser. Så jag är helnöjd med honom. Han fick sedan fortsätta en runda i skogen med innan vi red hemåt, för jag hade tid att döda och han hade inte ens blivit varm. Öööh, inte så lätt att få bort den där jävla magen, haha! (Kan ju inte strypa matintaget mer, tyvärr.)
   
  Jag är säker på att det är hans "o-stressiga" personlighet som gjorde detta så lätt för honom. Han bjuder själv och spetsar öronen, men sen hinner han liksom med att lyfta på fötterna och skuttar igenom som han aldrig gjort något annat. Blir det för stressat hinner de ju inte med, och framför allt inte när det bara är lite klena pinnar som inte alls behöver respekteras det minsta, om man säger så.
   
  Därefter gick Pärlis och Aleccis. Ida red Pärla och jag Aleccis. Inget direkt att säga om det, då det gick bra.
   
  Idag var det Aleccis tur att hoppa studsen. Och när vi värmde upp kände jag en sådan glädje och tacksamhet! Vi har verkligen ridit ihop oss och är ett team, hon och jag. Vi busade runt på några ängar som "hänger ihop" och jag gjorde tempoväxlingar; ökade, minskade, la på ytterben och skarp vändning - så gjorde vi en stund och vi båda hade jätteroligt! Sen lät jag henne hoppa över en stenmur, höhö. Vi var i ett sådant jäävla fälttävlansmood, båda två. Det kändes som att om vi hade gjort en terrängstart så hade det gått bättre än aldrig förr! Hon låg på, dock i balans, men var inte stark och när jag gav henne tyglarna då jag klappade om henne med båda händerna så ökade hon inte ens(!), jag hade en bra, stabil, stark sits med bra bål. Det kändes så lätt och så roligt! Sedan skrittade vi en stund innan vi gav oss på studsen. Inte perfekt uppladdning till trånga studs direkt att busa runt vind för våg på en äng, kanske, hahaha, så det kunde ställa till det. Men jag såg det bara ur den vinkeln att då får jag helt enkelt rida bättre.
   
  Aleccis gick alla studs direkt från början. Jag tänkte att hon skulle gå betydligt fler vändor fram och tillbaka än Lillis, så snarare rulla över dem en 20-gånger eller så. Aleccis är heeelt brutalt snabb i sina fötter och hon bara tjoff-tjoff-tjoff så studsade hon igenom, med stenkoll på varje fot. Jag vet ju att hon är grym, men jag blev imponerad ändå. Red fram och tillbaka några gånger. När det gick lite för fort in så åkte någon pinne, men med tanke på uppvärmningen, trångheten, småpluttpinnarna och hur sällan vi sysslar med sådan här typ av träning så gick det över förväntan! Trodde jag skulle behöva sitta av betydligt mer och lägga upp grejerna igen. Min plan är att försöka göra det lite mer extremt = höja (på något vis? Stubbar är inte så höj- och sänkbara), så småningom men inte idag. Däremot la jag upp krysset ("hinder" nr 1) så det också blev ett "räcke", vilket jag tyckte skulle bli för högt för Lillis då de stubbarna är närmre 70-80 höga och det blir lite extremt för honom att komma på studs på det. Men la upp det till Aleccis och red höger till vänster, så den kom sist, och hon ba; tjoff, tjoff, tjoff och så snabbt som attan upp och över. Imponerande. Hade gärna kommit några gånger till (hade kanske kommit ett 10-15 tal gånger på serien totalt), men hon gjorde det såå bra att jag inte ville riskera att vi skulle göra det sämre. Nästa gång ska jag däremot utmana oss lite mer.
   
  Därefter gick Lillis och Pärla. Idag var det Felicia som red Pärla. Lill var trevlig. Han tyckte inte att vi var klara när vi skrittade hem så han tog ett varv runt en åker också. Haha, knäppis!
   
  Jag var fräck nog och frågade om vår granne, som var ute med hunden, kunde filma mig och Aleccis lite så la upp det på instagram. Så snällt! Detta är alltså en av de första gångerna, och alltså inte riktigt den bästa. Vi har hoppat höger till vänster, och vänder för att hoppa åt andra hållet. Syns inte så jättetydligt, men bättre än inget.
   
   
   
   

  In action. 👌 #studs #skog #forest #horse #training #gymnastik #showjumping #onedaywewillcompeteintheolympics 😏

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Dec 1, 2015 kl. 2:02 PST  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.