• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J i Bråtåkra med Lillis (12/12)

  Jag var i valet och kvalet om jag skulle anmäla Lillis till P&Jn eller inte. Men klockan 07 på morgonen slängde jag iväg ett sms och hörde om det gick att efteranmäla - nemas problemas! Bara att börja förbereda för start.
   
  Julpyntade hinder stod på banan - perfekt för att träna en tittig ponny! Därför valde jag att hoppa 70 och 80 cm med honom.
   
  När det var dags att plocka ut honom var han laddad och uppmärksam på allt runt omkring, precis som man är när man är en ungponny på en ny plats med massa spännande hästar omkring sig. Jag valde att skritta fram honom vid hand, för annars vet jag att jag hade satt mer press på honom och det behövde han inte. Skritt vid hand, kika på saker, blåsa upp sig, takta runt, och bocka lite - det var mer hans melodi. Haha, jag skojar inte, i andra änden av tygeln byttes min "ridskoleponny" ut mot en laddad arabhingst. Han travade med hööga benlyft, utsträckt huvud med nosen högt, fladdrande man och ja, till och med några (riktiga!) bocksprång. Han var riktigt snygg måste jag säga, och folk ba; "gå inte bakom den!!" HAHA. Gulleponny <3
   
  Sen satte jag foten i stigbygeln, satt upp och ba *poff* så blev han den där ridskoleponnyn igen, hahaha. Hade jag fått välja så hade jag hellre haft den där supertaggade bockande arabhingsten varje dag istället, men nädå, sådan lyx bjuder han inte på. ;)
   
  Det stod en harv i ena hörnet på framhoppningen som hann inte vågade släppa blicken på, och så var han lika ointresserad av att springa precis som vanligt. Men mot hindren höll han farten och hoppade skapligt. Det var bättre till första klassen, än till andra. Men det beror mer på att jag vill lägga mig i och det är svårt när jag är van vid Aleccis galopp så jag lägger honom inte alls bra! Det är såklart svårare när han inte har den bjudning som man önskar. Men ärligt talat; det hade blivit bättre om jag låtit honom sköta det själv! Jag lägger honom därför ofta stort och ibland tar han av = risk för flackt språng och nedslag, eller så blir det omtramp och nedslag för att vi kommer för nära. Det stör mig jättemycket, men då är det "bara" (inte så lätt!) att träna på att låta honom vara lite mer, framöver.
   
  70 cm
  Det kan ha varit vår bästa runda hittills! Jämn, trevliga språng, kom rätt på hindren (HAHA), och ja, det var bra flyt och kändes bra. Vi var buddies. (; Felfri runda!
   
  80 cm
  Det började helt okej, men två hinder i mitten blev skit. Till fyran gjorde jag sådär som jag gjort flera gånger tidigare; rider honom till ett stort språng, men det blir väl i största laget och han lägger in ett omtramp = bom ner. Rider fram honom i landningen och kommer stort på femman, så språnget blir flackt = bom ner! Japp, irriterande. Jag kan inte låta bli och så blir det mycket värre när jag lägger mig i. Äsch, det kan bara bli bättre! 8 fel.
   
  Även om resultatet kunde vara bättre så hade vi en himla bra dag! Urgo stämning, (julmys till hundra!), jag var kompis med Lillhäst och ja, helheten var ändå bra. Han är duktig och gör sitt bästa. Extra plus för allt pynt som han kikade på, men ändå hoppade alla hinder. Duktig kille!
   
  Jag hade ingen med mig som kunde filma, men Ebba var schysst och hann få med 80-rundan. Såhär i efterhand hade det varit roligare att se 70;n, men det kan man aldrig veta i förhand och jag är bara glad för det lilla! :)
   
   


  Kommentarer
  Therese

  Du får barers honom..

  2015-12-17 @ 00:40:37
  Anonym

  Barera

  2015-12-17 @ 00:40:58


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.