• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Olika åsikter, på flera sätt

  Är så jävla irriterad just nu. Har argumenterat mot SD-sektens anhängare och orkar fan inte skriva en mening till. Hur, hur, HUR fan kan man tro på det nonsens de håller på med? Hur kan man tycka att det är okej för kvinnor att tjäna mindre, eller inte ens ha rätt till sin egen jävla kropp?! Frågorna är många, i många områden. Men nu var det här vi höll oss.
   
  Min dag började iaf med den ridning jag tänkt. Hästarna hade dock blivit skrämda innan jag hämtade ner dem till stallet så vi fick gå en meter i taget med skeptiska steg, haha. Pärla vad dock obekymrad, men Lill var mer eller mindre PÅ Aleccis (tryggheten) så tog ju en stund att ta sig till stallet.
   
  Pärl var obekymrad även på vår tur i byn. <3
  Aleccis gick dressyrpass på vår numera "vanliga" dressyrplats; ängen. Förväntade mig en rejält spänd och tittig häst, men det började sååå bra. Hon var jättelugn, fin och lydig. Vi höll oss på en till två (en volt eller åtta) ca 20m volter till en början. Skritt och trav. Började med en lugn och trevlig häst redan i skritt, detta tog vi med oss i de första båda travvolterna. WOW alltså! SÅÅÅ fin! Lugn, stadig, mjuk och en väldigt arbetssam trav. Vilade på steget och liksom tog för sig i varje steg; i ett icke framåt-stressigt-sätt, utan ett "varje steg är en armhävning" typ. Svårt att förklara men det var bästa travkänslan vi någonsin fått.
  Hon var redan uppmärksam på ena sidan, men efter dessa båda volter så kraxade det till och Aleccis flög i luften och blev spänd samt tittig på ett halvt ögonblick. Kuuul. Sen kom vi aldrig riktigt tillbaka - däremot var hon himla trevlig i omgångar mellan även de kommande "rycken" och skyggningarna från de där satans sidan av ängen. Fick tyvärr avbryta vår förvända galopp i vänster galopp i höger varv då hon blev spänd och därefter aldrig "kom igenom" i kroppen igen, utan blev spänd och bytte. Gav det några försök, men valde därefter att avsluta och fortsätta en annan gång. I andra galoppen, som vi red i innan, var hon däremot riktigt, riktigt fin. Försökte även göra lite skänkelvikningar med "jämnt flyt", dvs samma "vinkel" på både fram och bakdel (kan inga termer så använder inga sådana), och försöka ha henne rakare i halsen. Jag vill mota lite med ena tygeln (vilken är den officiella yttertygeln i en skänkelvikning? Haha.) Vi höll på ganska länge, närmare en timme, och var båda rejält svettiga efteråt. Men jag är nöjd. Med tanke på hur uppmärksam hon var på det som nu skrämt henne, men ändå fick vi ut mycket av passet. (Jag lär mig mer varje dag! :D) Även avtravningen var bra. Ååh, så trevlig ridkänsla hon börjat ge nu. Love, love, love.
  När jag längde tyglarna och skrittade av så kom samma stresskänsla över henne igen och hon skyndade sig hem med 110% fokus på ALLT omkring oss. (Rätt fint av henne ändå att låta mig påverka henne så mycket under vårt pass några minuter tidigare. Hon är trots allt en dominant och självständig häst.)
  Lill var sist ut och han var, precis som Aleccis, också annorlunda pga det som skrämt dem. Spänd och vråltittig. Runt byn red vi i alla fall (försökte mig inte ens på något dressyrpass, som jag annars gärna hade gjort. Tänkte att det inte skulle ge oss något ändå en dag som denna. Det kommer fler dagar).
   
   
  Har även ID-kollat Aleccis (det var rätt häst ;) haha). Är lite skraj över att behöva skicka iväg hennes pass, men det är ju bara att ta tag i nu då. Lillhästens mun ska avvaktas.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.