• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Och där bytte de färg, allihop

  Har haft två bra riddagar sedan jag skrev något sist. Igår gick Aleccis en uppsutten skrittur som dock råkade innehålla både trav (2x20m) och galopp (nästan 100m). Första gången hon satte av i trav var när vi inte alls hade kommit så långt. Det hände lite grejer nere i skogen så hon var tittig (plus laddad) och både stod emot, och gick på och sen försökte hon sätta av trav, haha. Andra gången var det på ett typical travställe så då råkade det med bli trav. Galopp var uppför dahlsedabacken och nej, det gåååår inte att inte galoppera där, haha. Men sedan skötte vi oss hela vägen ;) Vad gäller känslan så var hon lite stark och inte jättesugen på att lulla runt där jag tyckte hon skulle vara utan hon hade ju annat att kika på och brydde sig bara om mig och mina hjälper lite då och då. Äsch, det tar vi igen sen i januari!
   
  Red därefter Pärla. Uppvärmning neråt byn, ett varv och sen in i skogen till hindren och vad ska jag säga?! Jag är så djupt imponerad av henne! Vilken kroppskontroll, vilken stil, vilken känsla, vilken styrka och så himla fräsch hon känns. Wow, sitter gång på gång med hakan nere på framvalvet på sadeln och känner bara WOW. Lät henne flyta över ett tiotal gånger totalt.
   
  Sedan var det dags för Lillis! Och gissa vad?! Han var UPPRIKTIGT PIGG!!! Alltså what?! Han förvandlades genast till en svart dröm (ordagrant; inte en mardröm, haha). Vilken skillnad i ridkänsla! Hade ju rätt sadel (hoppsadeln) så var ju bara att flyta med i hans rörelser. Alltså ni vet den där perfekta balansen av att ligga på lagom i handen, vilja röra sig framåt och ta för sig men varken vara stark, hård eller springig. Bara typ perfekt. När det var dags att hoppa så klippte han i som fan över studsen och hoppade rejäla språng. Stora, runda språng och då blev det att han fick backa av litegrann där inne men det passade riktigt bra kände jag. Nu kan han ju detta och att det då blev lite trängre så han fick ta i mer blev alldeles lagom. Däremot så gick han inte lika många gånger fram och tillbaka just av den anledningen. Men sååå fin att rida fram när han var ärligt pigg. Guldstjärna till Lillhäst!
   
  Idag dressyrade vi på en äng, jag och Lill. Var mån om formen (dock lägre form än så länge) och red honom bakifrån och fram. SÅ. HIMLA. FIN. Och han gillar det här med dressyr alltså, haha. Gjorde mycket skritt-trav övergånger, lite halter och galoppfattningar. Han flöt på bra, relativt stadig även i övergångar och gjorde ett jättebra jobb så avslutade efter vi gjort detta basicjobb. Kände inte att jag behövde trappa upp det mer än så.
   
  Pärla gick i skogen och byn. Barbacka idag. Hon är ju alltid kung, så finns inget direkt att säga.
  Skrittade sedan A vid hand i närmre en halvtimme i skymningen.
   
  Bästa djuren!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.