• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Noll koll, mvh hoppnörden

  Jag har så mycket att lära...
   
  Det är så mycket dressyrtermer som jag inte fattar. Nackdelen med att vara självlärd till stor del. Detta med att det som (jag tycker) ser ut som typ skänkelvikning i stora klasser i dressyr är sluta, jaha, hur ska det se ut (alltså vad ska man titta på i en sluta; vad är en bra sluta), vad är skillnaden (förstår ju i stora drag, men just i tävlingsdressyrsammanhang) och vad är det för hjälper, osv, osv? Man gör uppenbarligen inte öppna (och definitivt inte skänkelvikning, haha) i de stora klasserna - men jag hade velat veta varför och jag skulle gärna vilja ha koll på detaljerna. Vad är vad, vad önskar man och vad är inte önskvärt? Hoppning är lättare ur den synvinkeln, haha.
   


  Kommentarer
  mathildaliv.blogg.se

  Så bra blogg!

  Svar: Tack :)
  vinna.blogg.se

  2015-12-14 @ 08:22:45 | URL: http://mathildaliv.blogg.se/
  Johanna

  Men anledningen till att du tycker det ser ut som en skänkelvikning när eliten rider sluta är ju för att det är ungefär det de gör. Bortsett från att de istället har hästen ställd i rörelseriktningen. Däremot är det väldigt sällan man ser att rumpan leder och att ekipaget ser ut precis som när man slutar en volt (därav sluta). Därmed försvinner ju även hela poängen med övningen eftersom den i bästa fall kan ses som lösgörande men inte alls övar på att yttre bakben ska sättas in under hästen och därmed stärkas.

  Svar: Såå, man hade egentligen önskat mer ledande bakdel även i "elitdressyren"? :)
  vinna.blogg.se

  2015-12-14 @ 09:39:02 | URL: http://teambockaberg.blogg.se
  Emma

  Sluta går väl mest ut på att bakdelen går först och hästen är ställd åt riktningen, vilket den inte är i en skänkelvik. Börja öva på rakt spår ytter bak ska gå i linje med inner fram. Typ ish alltså. När ska vi byta häst? Nicke är bra på sluta om du vill öva!! :D

  Svar: Mjo, vet ju vad en sluta är om vi ser till amatör-termer, men det är ju inte riktigt vad elitdressyren gör :P Nu har ju min hästapålle vila, men direkt därefter kan vi byta när som. Du kan få ta första passet om du vill? ;D
  vinna.blogg.se

  2015-12-14 @ 20:49:34 | URL: http://xoffbeat.blogg.se
  Emma

  Absolut, säg bara när! :D

  2015-12-15 @ 20:17:31 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Johanna

  Typ så, vad jag såg från t.ex. Globen så var slutorna generellt väldigt raka och en del hade till och med bakdelen efter sig (då kommenterades det iofs att slutan blev lite väl rak (; )

  2015-12-16 @ 20:53:18 | URL: http://teambockaberg.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.