• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • HALLELUJAH MOMENT

  Hej på er! (Jag hatar när folk som envisas med att hälsa i början av varenda jävla inlägg, men nu fick jag feeling ;) Och så ogillar jag när man sammanfattar människor med de fyra bokstäverna F, O, L och K. Det är inte djupare än att jag bara tycker det är fult.. och jag vill fan inte va "folk", haha. Men nu drog jag den också, sååatteeh, då är vi väl redo att börja!?)
   
  Alltså, alltså, alltså..! Har bara publicerat lite random tidsinställda sedan, ööh, jag vet inte, så jag vet inte riktigt vad det är för dag, mer eller mindre. Jag är fortsatt sjuk, så har bara gjort det mest nödvändiga.
   
  Innan jobbet i onsdags så red jag först ett dressyrpass med Lillhäst. Han har bättre bjudning när vi dressyrar - asbra ju! Var ett helt okej pass, och hundra gånger roligare än att åka runt en sväng i byn (han håller med, haha). Men därefter, wow. Here comes the hallelujah moment! Jag tog ut A på en sväng. Grimma och grimskaft. Skrittade vi hand en kilometer ungefär. Men eftersom jag är sjuk så pallade jag inte gå, så jag knöt grimskaftet i grimman och kravlade mig upp med hjälp av en stubbe. Först höll jag ena handen i grimskaftet, men kände snart att det var ett perfekt tillfälle att träna balans, bygga tillit och bara VARA. Så jag la händerna på benen, blundade emellanåt, och bara satt där. Flöt med. Men vinklar givetvis bäckenet och vadderar sittbenen - det ska man alltid tänka på att göra! Skona hästen :) Spände även magen, blandat med att hitta "åttan", sitta still (inte fortplanta rörelsen genom min kropp = juck; sitta still!) men ha "galgen" ifrån bröstbenet och följer med. Vi kom ner till byn och jag tänkte vi skulle ta kortaste vägen hem. Men det sa inte Aleccis! Hon valde självmant en längre tur, jag satt bara och åkte med <3 Alltså vi hade det SÅÅ bra. Musikhjälpen var på, på högsta volym i fickan. Alltså den mysfaktorn?! Jag kan inte sätta ord på det vi hade. Vi har verkligen blivit VI nu. <3
  Sen hade jag dessutom ett bra jobbpass, så visst gör det enorm nytta med att få ladda upp batterierna.
   
  Fick en charmigt suddig bild när vi drog hemåt. Älskar den här hästen så jääävla hårt. Hon har tagit mig så långt i ridningen när man jämför från där jag började, hon har lärt mig så mycket, visat mig, varit "hård men rättvis" och ger nu tillbaka hela sig själv och lite till. Wow. Trodde aldrig detta skulle hända mig. Min fantastiska bruna lilla storhäst. <3
   
  Men sanningen att säga höll hon på att fråga om vi inte skulle räjsa på en äng när hon helt sonika försökte svänga in höger på den och började ladda upp energinivån. Då gällde det att försöka samla den och ta den ifrån henne, samtidigt som jag la på "ytterben" och svängde ut på vägen igen. Vi hade haft så FETA problem om hon hade stuckit, HAHA. ;)
   
  Igår red jag Pärla barbacka och hade med Aleccis som handhäst. Inte enbart skritt, utan ett normalhårt pass men lika mycket "fart" (fast långsammare fart, haha) som en vanlig ridtur, men räknar det ändå som vila då hon sprang själv. A är ju den, tveklöst, absolut snällaste häst jag träffat, och hon är underbar i ALLT. Även som handhäst. Hon är inte alls lika engagerad av att "ge fullt" utan ryttare, utan hon hänger med precis lagom. hon håller jämna steg, men fattar inte galopp! Alltså, Pärla är ju inte den snabbaste av mina hästar så A travar bara, haha. Så irriterande när jag driver Pärla allt vad jag kan HAHA! Men! Sista backen så levde jag jävlar och tjoade och hade mig och då fick jag galopp även i bruna hästen! Hahahaha, goal ;) Filmada lite, men det blev inte någon höjdare för det ringde precis när jag skulle sakta av så jag försökte stänga av det samtidigt och ah, någonstans brister ju antal-saker-man-kan-göra-samtidigt. Aja, vi hade skitkul, blandade lite oseriöst bus med den dagliga motionen.
   
   
   

  Jag vidhåller stenhårt att man alltid, what so ever, ska ta ridningen på fullaste allvar - aldrig busa bort ett viktigt träningspass. Eller? 😁😂 Haha, nja, jag värdesätter snarare bus, skoj och glädje. Det får man tillbaka mycket mer av. Regel nummer ett, oavsett sport/hobby: ha kul! 😀 #oseriös #ridning #handhäst #woho #tjoho #yeaha #galopp #horsebackriding #bareback #bus #skoj #kul #häst #horse

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Dec 17, 2015 kl. 5:41 PST  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.