• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Full gas spar tid

  I söndags skulle jag rida Aleccis en luuugn tur i snön. Men hon sa annat och vi satsade mer på "spring så fort du kan så hänger jag i snöret så länge". Hm, nja, det blev inte som tänkt. Men om hon var nöjd? Så in i! Överlycklig frustade hon ikapp med sig själv när vi skrittade av. Jag flinade och suckade lite på samma gång, haha. Varför försöker jag ens planera något överhuvudtaget?
   
  Måndag betydde ju Kalmar och Öland besök, men innan dess skulle hästarna gå, och Lillis skulle bli fotad samt att jag dessutom jobbat natt. Sov 4,5 timme, hoppade över frukosten (för att spara tid), red Lill som skötte sig bra, red därefter A på ängen för att jag inte ville att hon skulle "komma undan"(? hittar ingen bättre formulering) med gårdagens sprint-tur. Slängde på gramenen för säkerhets skull och försökte ha henne lugn på volter. Inget avancerat. Bara försöka få bort den där starka, pigg hästen trolla om energin till en mer arbetssam där jag försökte rida henne fram till min hand och i slutet var det betydligt bättre! Avslutade och var nöjd. Fortsatt skritt blir det nu tills hon ska börja ridas dagligen i början av nästa vecka igen.
   
  Ida red/åkte runt barbacka på Pärla under tiden. Jag varnade henne att Pärla kunde vara trött då hon gått tre ridpass, men fyra motionspass (hon hängde ju med lös första dagen av de fyra) på raken. Mycket riktigt. Hon var lite slöare, men hade ändå ett bushörn på ängen, haha.
   
  Igår vilade de allihop och eftersom de små inte är broddade och jag snart ska jobba (dvs tänker inte ställa mig och brodda åtta slitna skor) så fortsätter de små vila även idag men A ska skrittas sin knappa halvtimme.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.