• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fördelen med att åldras (i sporten)

  Jag har åldersnoja. Brottas ständigt med min ålder och mår riktigt, riktigt svindåligt varje gång jag fyller år. Ligger liksom och gråter av ålderspanik. Genomdeppig, big time. Jag kan inte relatera till den åldern jag är, och jag vill inte bli äldre. Att släppa allt omoget och "löst" och istället bli ansvarstagande, tänka långsiktigt, investera och bli genomdjup - det är inte min grej. Jag vill fortsätta skratta åt fegisar som inte vågar utsätta sig för lite risker, jag vill kunna fortsätta rycka på axlarna åt livsviktiga beslut, jag vill kunna fortsätta vara ute och busa med såväl bilen som med hästarna. Leva här och nu. Och vara kvar här för alltid.
   
  Men vet ni vad som är så underbart urbra med att vara närmare 30 än 10? Det är att man numera är lika glad för andras framgångar som sina egna. Att man unnar andra det man tidigare hade kunnat döda för att få själv. Jag vet inte om ni kan relatera, men vi har nog alla varit där. En lokal ponnyhoppning där det gick skit men kompisen blev placerad. "Grattis, vad roligt!" man försöker verkligen, verkligen låta glad, men visst hade det varit ärligare om man själv hade gjort en bra runda. Idag spelar det ingen roll hur det gått själv - det är alltid från hjärtat och det är glädje. Love that!
   
  Jag tror det dels hänger på att man lättare kan leva sig in i känslan och vara glad för det, och dels för att man helt enkelt unnar andra den glädje det innebär när träning och slit lönar sig. Kan det hänga på att man vet att vi alla får toppar och dalar? Ibland är det jag, bland är det du, ibland är det någon annan. Men tillsammans gör vi sporten!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.