• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dressyrpass

  Var sugen på att dressyra idag, så red bort till samma äng som sist och började rida Aleccis. Red fram i trav och galopp på volter, serpentiner mm. Försökte sedan sätta lite mer tryck i henne, men det är rätt svårt att få det bra, haha. Jag vill ju ha ett fysiskt tryck, men inte ett mentalt. Tyvärr så traskade trycket upp i huvudet på Aleccis så hon blev lite laddad där ett tag och jag fick backa tillbaka igen. Rullade därefter lite på en "avlång åtta", eller vad ma ska säga. Typ som att rida på upp på medellinjen och runt, upp på medellinjen, byta varv och runt, fast med större ovaler. Alltid trav på det vi kan kalla "medellinjen", och först trav även resten, därefter galopp men avbrott på "medellinjen" och ny fattning för att träna lite fattningar och avbrott. Övergick sedan till samma sak men förvänd galopp. Hon kämpade så himla fint! Gjorde därefter en annan "övning" och red lite som på en mer normal åtta, men i en och samma galopp runt två varv; dvs förvänd ena volten och rättvänt andra. Detta för att få in den där vinkeln som är i dressyrprogrammen när förvänd galopp introduceras; diagonal, ut på halva långsidan och fortsätta i förvänd galopp. Bytte varv och gjorde samma sak i andra varvet. Men då började hon tappa formen, vilket jag inte gjorde någon grej av alls utan jag bara fortsatte rida likadant. Orkar hon inte, så orkar hon inte. :)
   
  Hade givetvis skrittpauser mellan grejerna. Är jättenöjd med A! Uppvärmningen kunde jag ridit bättre, men dessa "förvänd-övningar" gjorde hon sååå jävla bra! Verkligen jobbade runt och ansträngde sig. Bytte inte en enda gång! Och jag behöver inte "mota" något, utan kunde stötta och underhålla i båda galopperna. Framsteg! :D
   
  Red därefter vårt allra, allra första helt 100% dressyrfokus-pass med Lillisen på samma äng. Han har så jäkla lätt för sig alltså, haha! Mjuk som smör att åka runt på, ostadig i formen (såklart! Har ju inte kunnat "RIDA" honom, utan bara uppmuntrat bjudning nu i ett år) men han tycker det är superkul och kämpar jättebra! Eller ja, kämpar och kämpar... Han var inte ens varm när vi var klara. Suck, haha, men jag var svettig. Vi rullade också på lite blandade volter, serpentiner och fattningar/avbrott i början med fokus lång och låg form. Red igenom LB:1an lite på en höft för att kolla läget, och ja, fokuserar vi bara mer på dressyrjobbet nu så är det helt klart rimligt att starta P&R's till våren. Han vill gärna gå lite djupt och böja ner huvudet för mycket, så det är därför jag vill ha honom lång och låg istället. Red upp honom i mer i formen när vi provade dressyrprogrammet. Ville givetvis inte alls rida så länge då det är stor omställning och jag är rädd om hans inställning (och bjudning), så vi avslutade sedan. Men jag är jättenöjd med honom också, och han var över förväntan att rida måste jag säga. Kul!
   
  Pärla vilade, och var för övrigt på ett tjurigt humör - vilket hon inte brukar vara. Hon var rejält sur på Lillis t ex. Men jaja, det var väl befogat. Mot mig var hon sitt vanliga jag och hon var inte konstig annars, så jag misstänker inga fel utan bara en dålig dag eller att hon inte orkade med Lillis (vem vet vad han ställt till med innan jag kom liksom, höhö). Sa givetvis till henne när jag tyckte hon var för hård mot honom.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.