• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det gör mig så ledsen

  Jag slängde i mig två korvar när jag satt i bilen på Maxi-parkeringen efter en snabbshopping inför jobbnatten. Under tiden iakttog jag vad som hände omkring mig. Snett framför var det en tom parkering. Snart körde en röd volvo v60 in där. Ut kliver "the typical Svenne-familj". Vi pratar kritvita genomsvenska svenskar i form av ett heterosexuellt par (givetvis körde mannen) och ut kliver två barn; ett av varje kön (viktig detalj enligt samhället, tydligen). Mannen lägger dörren mot den lilla blå opelns backspegel. Seglar igen dörren, blippar igång låset och så traskar de iväg för att köpa fyrverkerier.
   
  Inom några minuter kommer en mörkhyad kille upp. Han öppnar sin bildörr, håller den knappt så pass mycket öppen att han ens lyckas ta sig in. Han tittar lite på mellanrummen han öppnat, och försöker verkligen smita in i bilen utan att snudda den andra bilen. Han har iofs 3-4 dm till godo, men han är såå försiktig. Sen startar han bilen och blinkar till och med ut från sin parkeringsruta. Försiktigt kör han sedan iväg.
   
  Han gör verkligen ALLT rätt, nästan överdrivet. Gör allt han kan och lite till. Helt omedveten om att jag sitter och iakttar. Men den till synes genomsvenska familjen... Inte gjorde de massa fel (mer än att "slå" upp dörren i bilen bredvid!!), men de gick där och det bara skrek om dem. I jämförelse med den andra killen.
   
  Detta ser inte de där rasisterna omkring oss. De gnäller på invandrarna, de gör fel, de förstår inte vår kultur och blablabla. De ser inte hur de vrider sig ut och in för att passa in. Men jag såg det, och jag ser det ofta.
   
  Och fan ta alla som smäller upp dörrar i andras bilar.
   


  Kommentarer
  Josefine Pehrson

  Fan va bra skrivet! :-)

  2015-12-30 @ 17:57:09 | URL: http://fantasias.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.