• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Avstånd i studsen

  När man ska göra samma sak med fler hästar i olika storlekar så är man lite extra nöjd när ens teori och taktik fungerar. Det har den verkligen gjort för mig!
   
  Planen med Lillis: han ska gå studsen i syfte att få använda hela kroppen, bygga rumpa, aktivera andra muskler i magen - men jag vill inte att han ska backa av. Det ska liksom vara mycket "lättare" för honom än för Aleccis, inte gå tungt och ta emot.
   
  Planen med Aleccis: betydligt tightare studs där hon tvingas komma intill och backa av, komma upp och bygga, bygga, bygga.
   
  Jag ville inte ha alla i ett kör, utan gjorde ett mellanrum mellan dem. Jag byggde studsen med 2,5 meter mellan varje minihinder. Tre studs först, därefter 8 m (3 trånga, eller 2 normala, för Lill och 2 trånga för A) och sedan fyra studs igen med 2,5 meter mellan. Flyta på för Lill, backa av Aleccis. (Det hade ju varit betydligt knepigare att lösa om det var tvärtom, haha.)
   
  Och så blev det perfekt! Det lär nog bli lite väl trångt om jag höjer, men vi får prova oss fram lite. Till Lill kommer jag inte höja utan han får rulla över dem som de är. Däremot tänker jag låta honom fler och fler gånger över dem.
  Från ena håller, och från andra hållet.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.