• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Att komma henne nära

  Tanken slog mig nyligen att det är verkligen bara den senaste tiden. Kanske de senaste månaderna, kanske det senaste halvåret. Jag minns inte när hon bjöd in mig, men hon har verkligen låtit mig kliva över tröskeln och komma henne riktigt nära nu.
   
  Tidigare har jag beskrivit henne som en häst som är otroligt vänlig (för det är hon), och "hon tycker om att bli klappad på och pysslad med - men att stå och riktigt kela med henne, pussa på henne och komma henne sådär riktigt nära fysiskt; en sådan häst är hon inte". Det har inte varit hennes grej. Hon har aldrig visat missnöje, och aldrig varit missnöjd, och jag är inte den typen som är väldigt pussig och ulligullig av mig egentligen så jag har aldrig haft det behovet. Vi vet var vi har varandra och vi vet var vi vill ha varandra. Men den senaste tiden har hon bjudit in mig till en mer fysisk kontakt, eller fysisk relation om man så vill. Hon vill att jag borstar/kliar mellan och runt öronen, hon sänker huvudet och vänder in så hon står med pannan mot min bröstkorg. Hon bjuder in till en mycket mer "intim" relation. Vi har kommit varandra så nära. Jag märker av det redan när jag kommer ut i hagen. Hon kommer intill på ett annat sätt; hon har som sagt alltid tyckt om när man pysslar med henne men detta är annorlunda. Det är ett magiskt band som stärkts och ja, händer något så är vi istället skört sårbara.
   
  Jag har byggt ett sådant band med denna häst som jag aldrig trodde skulle vara möjligt med en häst som henne. Och vad viktigt det är. Att alltid, alltid älska sin häst. Viktigt för mig som människa, om inte annat.
   
  Det är givetvis min Aleccis, eller Aleccius som jag kallar henne för tillfället, jag menar.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.