• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Träningsvärk

  Jag jobbar långvecka denna vecka; måndag, tisdag, fredag, lördag, söndag. Så nu har jag precis haft mina två lediga dagar; igår och idag. Jag har verkligen haft alldeles perfekta lediga dagar!
   
  Började gårdagen med att rida tanterna, tog sedan en paus och åkte och badade med lillasyster. Vi åkte dit vi brukade åka med familjen som barn. Flashbacks! Vi simmade bland annat bort till en liten "klippa"/skitstor sten som går ner i vattnet, och den var så varm och go att sitta på. Vi simmade tillbaka, hoppade från stegen och lekte med en boll mellan solningen. På hemvägen åkte vi förbi farmor och tog en snabbfika. Mysigt! Snabbvisit på McDonalds och sedan var jag helt slut. Hade tänkt rida Lill också, men hade verkligen ingen ork kvar.
   
  Idag började jag med att rida tillsammans med Becka. Hon tog Pärla och jag Lillis. Och det var så kul att få rida honom - för nu är han tillbaka! Min lilla goa Lillis. Inte alls trotsig utan trevlig att rida och kändes mjuk och fin. Däremot var det vägarbete på ett ställe så där blev han väldigt, väldigt spänd. När vi kom hem var det hästbyte och dags för DRESSYRTRÄNING med Aleccis! Så skönt att jag tagit tag i detta nu och nu ska vi fasen börja anstränga oss lite. Vi åkte hem till samma kvinna jag tränade dressyr för i höstas och jag måste säga att det var ett bra pass! Även om vi är sjukt dåliga så har vi ett helt annat utgångsläge än sist. Även om jag inte är ett fan av denna moderna dressyr-ridning egentligen, men jag måste lära mig att rida henne så som domarna vill se henne. (Sedan behöver jag inte rida henne i dressyruppvisningsform hemma, mer än när vi tränar inför tävling.) Ska vi kunna vara med i fälttävlansstarterna på riktigt så krävs det att jag lär mig hur man "visar häst", helt enkelt. Och eftersom Aleccis är ett fälttävlansämne i övrigt så är det bara att jobba på med ridbarheten. Känslan var stundtals riktigt bra, och emellanåt föll det isär lite. Jag har att göra där uppe, om man säger så. Men det är ändå så skönt att det vi tragglat med själva ändå gjort lite, litegrann. Jag har en bättre grund att börja "bygga" på - och en lydig(are) häst kommer även ge oss fördelar i hoppningen. Det blir bra det här! :)
   
  Därefter åkte jag till badplatsen här i stan och solade, läste och simmade innan jag åkte hem igen och gjorde mat med min sambo. Ett avsnitt Pretty little liars och en dusch senare så är det nu dags att sova och snart påbörja min jobbhelg. Det känns super, helt klart! Älskar mitt liv just nu!
   
  I tisdags fick jag träningsvärk efter jag red Aleccis (vilket iofs är standard), och efter gårdagens pass så bränner det riktigt inne i lårmusklerna. Vi kondistränade = 7 minuter i en veva i lätt sits, och några minuter till utspritt. Jag var död efter en liten stund, men det var bara att fortsätta. Sedan ett dressyrpass med massa ben idag och tadaaa, en sjuhelvetes träningsvärk. Jag kan knappt resa mig när jag suttit, haha. Men det är rätt skönt också, ändå.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.