• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Aneby med Aleccis

  Aneby alltså, en regional tävling där vi startade 110 och 115. Min högra hand Ebba följde med, lika glad som vanligt trots förkylning. Hon är bra hon. Ställer minsann alltid upp! :D
   
  Inför första klassen var Aleccis rätt het på framhoppningen. Då plockar jag ihop henne så hon blir kort och "hoppig", hemskt markbunden och får dålig galopp. Men detta tänkte jag inte på förrän efteråt. Då tänkte jag mest på att försöka komma bra på hindren, inte krocka med/vara i vägen för någon och att förbereda oss för inför vår start; dvs lugn och andas. Ofta, och djupa andetag. Försöka komma in i en mental balans som är lite av en annan värld än min vanliga stressvärld. Det kändes SÅ bra. Jag gick banan och fick en jättebra känsla. Likadant på Aleccis. Mitt lugn och andningen kändes som den skulle vara till vår fördel - framförallt med tanke på hur Aleccis var för dagen. För även om hon var kort och ryckig i galoppen (pga min ridning), så var hon klockren på hinder på framhoppningen. Positiv, bjöd, hoppade bra osv. Inget att klaga på så långt. Vi fick till samtliga anridningar och språng.
   
  110 cm A:0/A:0
  Den bra känslan förföljde oss in på banan och jag hade verkligen ett så mycket bättre utgångsläge än vi haft på länge - sett till denna mentala balans jag gått in stenhårt i att sätta idag. Styrde mot första hindret, precis som jag nyss gjort ett flertal gånger på framhoppningen. Exakta likadant, med exakt samma häst. Vi närmar oss och hon slänger sig åt sidan. VAD FAN?! Jag blev så jävla besviken. Varför gör hon så?! Varför? Vad fan ska jag göra där och då? Som en blixtjävel från klar himmel. Behöver jag ens nämna att vi såklart red felfritt efter det sedan? Däremot var känslan som bortblåst. Jag tog verkligen åt mig så mycket av det där att jag glömde allt vad bra ridning heter och vi trippade runt där i någon kort, minigalopp och det ser förjävigt ut. Jag drar och sliter inte i henne i alla fall, om man ska vara glad för något. Men jag var riktigt besviken efter den rundan. Platt jävla fall. 4 fel på hinder + 4 tidsfel.
   
   
  Ny klass, nytt försök. Hon var fortfarande spänd  - som hon blir när hon är het - på framhoppningen, och dessutom fick vi aldrig in något direkt flyt i vår uppvärmning här... Jag kom i "ofas" med andra ryttare och diverse medhjälpare skänkte till knähöjd och höjde till en bra bit över tävlingshöjd om vartannat och det var svårt att komma intill och hoppa. Därför blev det lite fler språng än vi egentligen hade behövt, men jag försökte kunna rulla trevligt mot hindren, vilket som sagt var svårt. Aleccis var dock positiv och bjöd på som tusan mot hindren och kändes ren och fin i sprången ändå.
   
  115 cm A:1a
  Nu bestämde jag mig för att sätta lite mer tryck i henne mot ettan, men innan dess ville jag göra en halt. Så det gjorde jag. Satte igång galoppen och styrde mot ettan. Men hon flöt iväg och stod emot sådär i sidled som hon gör när hon ska stanna och vad gör man då? Försökte rädda med mer ben, OCH stöd men även två smackningar. Nej tack, sa hästen. Förbannade jävla skit. Exakt samma sak IGEN. Kom igen och gissa tre gånger - NOLLA. Dessutom var det min favoritbedöming, så det var extra surt. Jag hade gärna gått in och hoppat omhoppning också. Men tillbaka till andra försöket. Efter det så bestämde jag mig ändå för att försöka göra en bra runda. Och det gjorde vi! Vi hade bra flyt, självförtroende och fick en bra känsla hela rundan igenom. När vi gick ut från banan var jag denna gång nöjd ändå, trots allt. 4 fel på hinder + 3 tidsfel.
  PS. Jag drog och slet inte i henne i denna klass heller - och inte på hela dagen faktiskt. Framsteg! ;)
   
   
  Om man inte räknar P&J så var det vårt bästa resultat i 115 hittills. Men även om man räknar samtliga rundor (även P&J) så var detta faktiskt den bästa om man ser till känslan.
   
  Nu ska vi träna på att hoppa massa "första hindret"/starter - hur fan det nu ska gå till..? Aja, det blir ingen träning på tisdag, men på söndag blir det pay & jump - DÅ JÄVLAR SKA STARTERNA SITTA, så enkelt är det bara. :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.