• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • När varningsklockorna ringer.

  I sommar har hästarna fått vara i fyra olika, lite mindre, hagar. Det har fungerat ypperligt. Men idag när jag släppte dem i en av hagarna stod något inte rätt till. Jag stod och kollade på dem ett tag... Det var svårt att sätta ord på vad de höll på med. Travade runt lite, bort till öppningen, bort till de andra hörnen, mot och förbi mig, nära, nära. Inte busigt, inte i panik. Bara i en rullade trav. Stannade lite, började trava igen. Så höll de på. Jag kände att detta är inte bra! De fick ingen ro till att beta utan sprang bara.
   
  Jag är tvärsäker på att det är insekter. Men de fanns inte där då. Jag har dock sett några enorma, sjukt insekter som jag inte ens vet vad det är för något. Låter som en mindre helikopter och hästarna får PANIK bara de hör den. Har aldrig varit med om det innan och aldrig haft sådana på varken besök eller permanent boende förut. De vill inte ens vara där, i den hagen, längre. Trots att det finns mest att äta där.
   
  Funderade på var jag skulle göra av dem då, och tänkte lite att de får välja. Pärla svängde och travade mot stallet - tydligare än så kan man inte vara. Så jag lät dem gå i gamla, vanliga hagen. Där ställde de sig sedan. Inne. De brukar aldrig, aldrig stanna inne när de precis varit instängda för ridning. Så ja, något stod inte rätt till. Det kändes skönt ändå att jag tog med dem upp igen. Bort från asen i den hagen. Sjukt dock att det bara verkar vara där insekterna bråkar? En av de fyra hagarna går nämligen staket i staket med den hagen, men det är det lugnt..? Konstigt. Känns nästan mer som att det är något "revir" eller bo eller dylikt där, men vafan, några jävla insekter? Här är en med noll koll i alla fall.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.